!~THANKS FOR VIEWING~!

!~W.E.L.C.O.M.E~!
ini belog buruk dan berhabuk dan tak laku dan dan dan... kbai.

Sunday, 3 July 2011

TIPS BERHADAPAN DENGAN PROMOTER

Yuhuu... oii.. sape di luar oi..? aku di dalam.. jemput2 singgah meh, makan cekodok sini meyh.. ni haa dynda mau cheghita pasai promoter cket.. moh le pakat2 baca..hoho.
sape suka pergi tempat yang ade promoter? Tak kira la shopping complex ke, pasar raya ke, kedai runcit ke, pasar malam ke.. 
eh! Kedai runcit n pasar malam pun ade promoter ke? 
Ade KOT, zaman millennium la konon nye kan.. tapi aku sndri tak penah dengar tempat2 camtu pon ade promoter :D.  
ha, skali lagi nk tnya, spe suka pegi membeli belah dekat tempat yang ade promoter? SILA ANGKAT KAKI ANDA! 
Sape yang tak suka? SILA ANGKAT TANGAN MACAM SAYA~ (^_^)”)
Dynda paling tak suka pergi tempat2 camni, RIMAS DOWH! Orang nak carik barang, dia sebok2 ikut sekaki, 
dik..cari ape ye?” 
“kak..nak cari ape tu..?” 
“miss..nak ape..?”  
NAK BAGI PENUMBUK SEBIJIK! Boleh?? 
Rimas tau rimas? Supposedly, kalau customer nak carik barang, biarkan jela.. kalau dia nak pendapat anda or what so ever, baru la dia akan panggil or cari anda.. KAN? dah nama pon promoter, mesti la nak promote barang dia.. baru la dia dapat commission! Ko ni pon satu la dynda..  memang la aku satu, takkan spuluh kot! yela, tau la dah memang tugas dia, tapi rimas tetap rimas der.. promote orang lain takpe, but not me OKAY.. kadang2 bila terpaksa pergi ke tempat2 sedemikian, mula la tumbuh dua tanduk dekat kepala ni haa..

Promoter: dik,cari ape ye? tu la untung nye aku ni, umo dh 21 pon org still pggil adik! :P

Aku: erm? Carik pencuci muka je..

Promoter: adik cuba pakai yang ni, elok.. blablabla

Aku: hah? Erm.. takpe la, sy dh biasa dgn yang sy pakai sekarang..

Promoter: tapi yg ni elok, dia boleh sekian sekia sekian...blablabla

Aku: oh yeke? Tapi.. sekian sekian sekian, xpe ke?

Promoter: tapi yang ni lagi sesuai dgn kulit adik.. blablabla pok pek pok pek tau2 je dia kan, mcm la dia tu pakar kulit

Aku: erm..  kalau... blablabla?

Promoter: blablablablabla pokpekpokpek

Aku: ermmm....

Promoter: camne dik? Nak ke?

Aku: err.. takpe la dulu kak, lain kali la ye.. J tq...

Promoter:@#*&^*%@#!! (muka bengang)

Aku: hah, padan muka! (monolog) hahaha.. amik ko! lain kali mesti dia takkan promote dkt aku lagi dah.. :D

P/S: So, kpd sesape yang tak suka dgn promoter tu, boleh la cuba cara dynda ni, or cuba cipta cara lain yg lebih jahat! huahuahua~ 

4 comments:

Fyzal said...

betul .. bagi dia explain panjang lebar. pastu kata, takpelah.. terima kasih je.. hehehe.. mesti best.

miss dynda said...

he3.. mesti fyzal pon slalu buat kn? :P

pRiNCe said...

prince dtg bce entry yg bgus..:)
jom berkawan nak ?
jom bce entry terbru sy..:)

[ Pendedahan Eklusif ] Bukti Justin Bieber Dah Hilang " Teruna "
[ Mengerikan ] Daging Cincang Manusia : Tersedut Ke Dalam Kipas Kapal Terbang
[ Pendedahan Eklusif ] Kita Ditipu Oleh Kewujudan Ular Kepala 5

miss dynda said...

thanx prince, nt princess singgah kt blog prince ye... hikhik :p