!~THANKS FOR VIEWING~!

!~W.E.L.C.O.M.E~!
ini belog buruk dan berhabuk dan tak laku dan dan dan... kbai.

Sunday, 31 July 2011

Seronok Sangat Ke Ade Follower Ramai ni?

pesanan dpd penaja:
entry ni takde kaitan dgn yg yg hidup ataupun yg telah jd arwah

bismillahirahmanirahim.. Assalamualaikum..
korang sihat? esok puasa ke? hee..
td belek2 laptop sambil melayan cekadak si kecik comel tetiba terlintas kt kpala otak psal tajuk kt atas tu.
pastu mula la kpala otak dynda ni berputar ligat konon nak buat entry pasal ni sampai budak kecik tu pon aku tak layan kejap. haha padan muka. dah hilang kemana dh. biar dulu, jap lg baru carik. 
ni ha nak tanya, seronok sangat ke ade ramai follower ni? bangga ea? err..err..sory ye, dynda bukan nak tuju dekat sape2, especially yg otai2 yg ade follower beribu riban. bukan.. tidak sama sekali. daripada dynda nak tuju mnde ni kat dorang2, baik tuju lagu kt THR.FM je, bole jugak buat halwa telinga petang2 ni. ye dak?  dynda cuma nak cakap mnde ni secara umum je. esok kan nak puasa. erk. ada kaitan ke? oh takde
ermm.. bagi dynda la kan, jumlah follower ni bukannya sesuatu yg penting. tapi jumlah pembaca setia tu yang penting. dynda cakap terus terang ea, follower dynda tu klo korang tgk ade la dlm 100 lebih2 kan? ciput je sebab aku cuma blogger picisan, bukan retis. tapi dalam 100 lebih2 follower tu, tak sampai pon 10 org yg menjengukkan kepala stiap kali dynda post entry. bukan kata nak jenguk, bayang pon takde. hampa. aku mnaip macam syok sendiri je. nasib la badan.. klo xnk jenguk, follow buat ape? jap lagi ade jugak yg unfollow aku ni. haha. pliz jangan. *buat muka kesian
dynda selalu terfikir, kenapa? kenapa? dan kenapa lagi. jap lagi nak g nangis dalam almari. sobs.
cuma ade la sorg dua yg agaknye kesian kt dynda, so dorg seringkali la jugak singgah n komen2 kt entry dynda yg smemangnye mcm hampeh ni. hoho. ni ha dorg
haa..dorg2 ni jela yg slalu support dynda. tq korg :') 
nah amik ni
syg korg lebih2! :P
ok lah, nak g meroyan jap. haha tipu. babai :)

nota darjah 6:
err.. jgn marah aa.. -NO WAR- ("(^_^)")

Friday, 29 July 2011

Aku Join Segmen Ben Ashaari Sebab Aku Boring!


bismillahirahmanirrahim.. assalamualaikum. tak jawab dose! :P
elok sangat la abg beben buat segmen time dynda tgh bosan ni. so, ape lg, serbu la..
nak join? klik SINI
abg beben suruh pilih gambar terbaik yang pernah tangkap, so rasanya ni la gambar terbaik yg penah dynda capture. gambar ngan kengkawan boleh ye abg beben?


hoh! kemain besar lg aku tempek gmbar ni. siyes suka ngn gambar ni, bukan sebab comel mmg aku tak comel pon, tapi sebab aksi yg tak semena oleh budak baju putih yg kt tepi skali tu. hahah. mcm kangaroo pon ade aku tgk! sape lah tu. kerh kerh kerh.. lg satu dynda suka pemandangan hijau kt sekeliling tu.
peristiwa di sbalik gambar ni?
err.. mse ni ktorg buat shooting video arab utk esaimen tapi pakai seluar. tak senonoh!
ah! peduli. lg 1, pic ni kitorg mnyemak kt kamera org lain, padahal masing2 dh ade kamera. haha sengal je kn. tp tu lah, miss dat moment. ^_^

Best Sangat Ke Sakitkan Hati Orang?

assalamualaikum..
kabare? waras? dh nak puasa pon kita ni kan. so, jg la kesihatan supaya puasa nanti tak terbengkalai
wokeh, sikalang mood jiwang2. sebab?
sebab....jatuh cinta lagi, lagi lagi ku jatuh cinta~~
ah! bukan. mood putus cinta la. kwang3.. pdn muka dynda! zzzzz
putus cinta pon nak heboh kt blog ke dynda? erk. err..err.. tak perlu ea? ok
awak2 pinjam pemadam jap, nak padam mende ni. >.<
Lebih baik berhenti menyayangi daripada terus disakiti.
betul atau tidak?
betol3.. aku yg tnya then aku sendiri yg jwb. elok la tu
bukan senang kan nak lupakan org yg kita syg? tapi..tapi..hmm.
mungkin dh tiba masanya untuk bersara daripada bercintan cintun. MUNGKIN la. hakhak.
weh, ade org suruh aku kawen ngan blog. wallawey. bole saja.
mesti org tu dah hilang akal wawawa
ha, lagi satu nak tanya. best ke sakitkan hati org ni hah? dpt ape? dpt duit tak? klo dpt, aku pon nak jugak sakitkan hati org slalu. nanti bole jd kaya. ke dpt ape? ce cite
ok lh, dh mls nk ckp bnyak. babai

ouch! x saket pon..(tipu)



nota kaki:
agak terpesong dari tajuk. tapi takpe, "skrg bukan zaman sekolah, skrg zaman u. pndai mengampu lect dpt la markah penuh"-bukan dynda la ckp! :P

Wednesday, 27 July 2011

Baby is The Most Beautiful Creation in This World

Bismillahirahmanirrahim..
pheww.. baru dua hari tak hupdate blog dh rindu tahap gaban.
eleh, macam ade org nak baca sangat blog ko kan dynda?
takde ea? takpe la, nak buat cmane. dynda cuma seorang blogger picisan.. sobs :(
takpe la, bercerita sorg jela klo camtu. hoho tetibe emo

dua hari yang amat membahagiakan bila dapat meluangkan masa sepanjang hari bersama baby comel kiut miut macam mama dia ni. "eh!" *curik ayat kura jap
err.. sape mama dia??
mesti la dynda punya kazen punya aunty. korg pening? dynda lg pening.
seronok je layan cekadak dorang. hee.. penat tu ade la cket, tapi berbaloi bila tengok gelagat diorang yg cute tu ^^
*ayah, nak kawen bole?? HAHA gedik!
ye, saye memang berjiwa mak pon kura! ekau hado? nan hado kan? haha tetibe

nota kaki:
-lagi entry tah hape2. takde modal la smenjak dua menjak ni. sape ade modal lebih? mintak cket :P
-tak sabar nak ade baby sendiri. HAHAHAHA!!
-knape baby sangat cute ye?

Monday, 25 July 2011

Eh? Akak Dah 21 ke?? o_O

mood: 
kesejukan selepas didera ronda 1 kampung (pg2 buta) dgn moto oleh abg long dil. eh, abg long aku la!

tatkala aku sedang lena diulit mimpi padehal tak mimpi pon smalam 
tetibe
"woii!! bangun.. hantar aku jap"
adeyhh.. nak kmane pulak la pepagi buta ni. tp memandangkan aku ni seorg adik yg baik, layankan saje la permintaan abg yg baik hati tu.
ok cerita dah habes.

bengong! klo wat karangan ni mmg dpt markah 0 la. jauh benor terpesong dpd tajuk nye. ok abaikan yg kat atas tu, iklan je sbenarnye. huhahuaha
ni kisah semalam tapi peram dulu semalaman kasi masam sket. wooo..
semalam kuar meroyan jap, tapi naik teksi je. biasa la budak takde lesen!

ko takde lesen dynda?
aah takde. eh, ade ade. lesen beskal.
malu la wey takde lesen, umo dah tua! tapi awet muda
ahhh! x kesah la, buat ape je ade lesen, aku lagi suka pkai driver. hahaha ok tipu.

mse naik teksi tu dynda potpet2 ngn pakcik driver.biasa dynda kan peramah. bwerkkk! 
makcik sbelah rumah dh muntah hijau dgr aku gebang.
pastu ade sorg budak, umo around 17 n above KOT. tetibe nyampuk
"eh? akak dah 21 ke??" muka terkejut
"ahh la, dh 21"
dia tergamam jap, cmni ha rupa dia
tgk gambar ni lama2 biar korang pening

pastu tak sempat ckap bnyak dynda dh smpai umah. 
-END-
nota kaki:
-agak2 ape dalam kpala otak budak tu? korang tau? kerh kerh kerh.. :P
-jgn tnya knapa dynda post entri tah pape ni. babai :)

BEN ASHAARI TANYA BERANI KE KRITIK BLOG AKU ?


dengan lafaz Bismillah maka dynda skali lagi menge'join'kan diri dlm segmen uncle beben ni.
tgk tjuk tu, "brani ke kritik blog aku?"
huahuahua sepatotnya tnya diri sndri tu dlu dynda, "brani ke nk kne kritik ni?" kerh kerh kerh..
ala! dynda x kesah la kne kritik, dua tiga hari lepas pon dh kne kritik ngn incik stalker. tak mati pon.. hahahah! sembang lebih. ok la, sila2 la kritik blog budak noob yg pastinya bnyak kelemahan ni ye.
TAPI! nak kritik pon biar berhemah ye. ayt2 kasar yg boleh mnyakitkn hati tidak dibenarkan sama sekali. noktah.
sekians :)
-MAJULAH BLOGGER UNTUK NEGARA-
boleh gitu? tak boleh sudah.

nota kaki:
oh lupa, sape nk join klik <<SINI>>  :')

Saturday, 23 July 2011

Susah Nak Puaskan Hati Pembaca Ni Kan?

semalam lepas post entry yg super duper happy sebab abg ben follow blog dynda tu kan, tetibe dpt 1 message dari incik stalker berjaya
"ala bangganya post.."
erk. adeyh.. "entry mne? pasal beben tu ke? err..annoying ke?"
"ye kot.."
"sebab?"
"yela..u asyik cakap pasal dia je, nanti dia ingt u gila kat dia"
HAHAHAHA! rse mcm nk gelak guling2 je.
oi! ni sedar ke separuh sedar ni incik? bila masa pulak la dynda selalu cakap pasal beben, baru kali ni je pon puji beben kt blog, salah ke? slama ni juz join segmen dia je pon.. ni lg satu, ape? takot beben ingat dynda gila kat dia? u demam ea incik? adeyhh.. oh, klo post entry puji dia cket pon ekau nak ckp gila kt dia, mknanya rmai lg la yg gila dkt dia.. adoi adoi dan adoi! incik, u jeles ye? haa.. tak payah jeles, uncle ben tu dh ade wife la wey! get it?
pasal annoying tu, errr.. yeke? tak sangka pulak entry camtu pon boleh buat anda rasa annoying, readers lain cmane? rse annoying jugak ke ngn entry tu? klo btol ckp tau, skg jugak dynda delete post tu. sumpah takde niat nak menunjuk pon, juz nak cakap terima kasih kat abg ben ashaari je. salah ke?
tu la, betul la tu org cakap, nak jd blogger ni bukan senang, silap taip nanti org kutuk. bukan senang nak puaskan hati pembaca ni kan? by the way incik, tq atas kritikan pedas tu, dynda tak kesah klo kne kritik, tp 1 je nak mintak, klo nak kritik tu biar berhemah, at least takde pihak yg kecik hati nanti. boleh gitu? dynda juz tulis ape yg dynda nak tulis. my blog, my opinion. klo rse annoying sgt, x pyh baca. klo nak tegur, tegur la dgn cara yg berhemah. biasalah, manusia mana yg tak melakukan kesilapan ye dak?

Apabila Blogger Otai Follow Blogger Noob

gambar curik :P
jejaka hensem mne lak ni? cair jap. hee. gedik je ko kn dynda. huahua
kenal tak sape ni? sape tak kenal ngn blogger famous amous ni kn. kenal kan.. kenal kan..?
tak kenal? meh aku korek biji mata jap.
**pstt, ce teka dynda curik gmbar ni kt mne? muahaha

tadi dynda log in blog, then tetiba mata tertacak kt bahagian follower
"eh? mc ade follower baru je..mcm penah tgk la, sape jejaka hensem ni?"
 nk tgk? ni
nampak?

"eh? abg ben? betul ke aku mimpi ni?"
*tenyeh2 mata dua tiga kali*
"betul la abg beben. wallaweh! abg ben follow blog aku, biar betik.."


haha.. "untung la abg beben follow".. huahuahua. tqtqtqtq abg ben. mmg x penah sgka2 the legend mcm abg ben sanggup follow blog cikai+picisan+noob cam dynda ni. terharu woo..
setinggi tinggi penghargaan untuk blogger otai kita

bukan sahaja krn follow blog ni, tp krn abg ben dh bnyak tlong blogger2 lain slama ni dgn buat mcm2 segmen. dynda mmg salute la kat blogger mcm abg ben ni, tak sombong, tak kdekut ilmu, n bnyak membantu especially blogger2 newbie cam dynda ni. tabik spring!! (^_^)")
tu jela nak ckp, bukan nak menunjuk pon, sekadar nak menzahirkan rasa terharu+gembira+terkejut+teruja++++ n yg pling penting utk menghargai jasa the legend kita ni.
sekians :))
nota kaki:
-dynda penah baca yg abg ben ckp dia x suka klo org suruh dia follow (so, phm2 jelah ye)
-to abg beben, sory curik gambar hensem tu ye :D
-alang2 dh follow tu, bg la tunjuk ajar cket kt budak newbie ni ye abg BEBEN.. ngee :')

Thursday, 21 July 2011

Sorry, Saya TAK Sombong Okay

siang sume.. watpe tu? dh lunch? ke puasa? yg puasa tu slamat berpuasa la ye, klo x keberatan tu doa2 kan la keberkatan utk dynda skali ye? heheh. tetibe lak kan.
lately kpala asek pusing je, knape ye? ke sebab selalu sangat ngadap lptop ni?
err..ade doktor tak kt sini? wanblur, bukan ke awak dlm bidang tu? ce bgtau ape masalh sy ni? hoho. eh? oh lari topik ea..ok2
1st of all dynda nak cakap terima kasih daun keladi pada sume yg singgah, follow,  lepak, usha, stalking or yg sewaktu dengannya lah kt blog dynda especially semalam. tq sgtsgtsgt.
nah, ni utk korg
syg korg banyak2! ^_^

sory klo ade yg dynda lmbt bls kujungan, biasa la tenet laju sangat. klo ade lg yg dynda tak bls kujungan tu, please let me know okeyh? bajet hot lak ko dynda
tapi! tapi..tapi. tak abes2 ngan tapi. dh nak buat cmane kn?
mnde ni dh le nk ckp, tp tak TERpost. asek postpone memanjang.
ni, yg jenis suka singgah or follow sini then tak tinggal jejak. yg tu mmg dynda tak tau langsung la kan.
ade jugak yg tinggal jejak dkt "kotak jerit2" tu, tapi dye guna url shoutbox dynda.
tinggal pesanan kemain, "saya dh follow awk, follow kita balik ye :)"
haa.. tp bile klik2, "aih, pahal pulak shoutbox aku yg kluar??"
maka dgn itu dynda pon kepeningan n tak tentu arah kejap. dh la ade ssetengah tu user profile pon tak share. adeyhh.. dh tu, cmane dynda nk bls kunjungan or follow kamOo balik haaaa?
dynda tak sedap hati la jugak kn kot ade yg ckp dynda sombong ke, kekwat ke ape kn. macam la ko tu artis nak kekwat2 kn dynda? ok abaikan.
dynda takde la sombong sgt..
so, nak pesan la ni, sesape yg singgah or follow dynda next time, make sure link yg anda tinggalkan dkt "kotak jerit2" tu betul.. jgn tinggal link yg tak semena pulak! okeh?
tu je nak ckap. klo ckap bnyak nt kang kne baling botol lak nt. HAHA! mcm dok ats stage buat syarahan pulak. anyway,
sume follower dynda tu mknanya kwn dynda la kn? :))
nota kaki:
-baru perasan yg aku suka sgt guna perkataan "kan". HAHA!
-ni, incik kura ajak pegi guling2 kt blog dye. jom lah, tak rugi pon. hee
-to incik kura, ok sy admit sy suka lepak blog anda. masok air! tau?

Wednesday, 20 July 2011

BEN ASHAARI CARI BLOGGER BARU JER


toink~toink~!
yeehha! abg beben buat segmen lagi. n dynda pon menge'join'kan diri lagi..
sesape yg newbie, comel2 lg mcm dynda ni, jom join~leh tambah kenalan. ngee
**pstt pstt, comel2 tu blog la, bkn dynda. jgn slh phm pulak! muahaha
nak join? klik SINI
sesape yg dh otai tu tak payah nk gatal tgn join. hehehe. whoops, jgn marah haa..

"kasi tau pembaca yang blog korang tu layak di follow dan baca selalu .. haa.."-incik Ben Ashaari

err.. yg ni dynda xtau la nk ckp cmane sbb sblm ni pn dynda penah ckp yg dynda mmg x pndai nk masuk bakul angkat sendiri kn? hoho. so, depend on readers la. dynda taknak persuade or paksa org utk follow n baca blog dynda. sape yg rasa dia ikhlas nk follow n kwn dgn dynda, i really appreciate it. bak kata org "kecik tapak tangan, nyiru saya tadahkan" cewah! ayt dh mcm dewan bahasa dan pustaka gitu. muahaha
anyway, sesape yg sudi dtg tu, 
welcome to dynda's territory
salam ukhwah, salam perkenalan dpd dynda
ahlan wasahlan~
cakap arab cket.. mcm pndai sgt. huihuihui. :)

22 July ni Aku Kawen.. Datang Tau!

halo kawan..manyak sibuk ka? 22 July ni dtg rumah aku tau, aku dh nak kawen.
what? really?? ooo emm jieyy~!
yelah, org lain pakat dok kawen, aku pun nak kawen jugak.
amboi, gatal..
meme ah. ade ke mnusia taknak kawen atas dunia ni?
klo ade tu mybe something wrong somewhere la kot. wohoho. manyak langsi itu ayat.

jap, sape yg nak kawen sbenarnya ni?
la.. sape lagi klau bukan kawan dynda! (baca leklok ye!)
barwa! 
hahaha saje gedik kecikkan perkataan kawan tu. muahaha.. ade yg tertipu tak? ade ade ade?
takde sudah!
nak cite ape sbenarnya ni dynda?
 tu jela nk cakap,kawan dynda dh nk kawen and ramai yg dh kawen 
kamOo bila lagi dynda?
oh! terasa macam sudah tua d situ.
err...err...sorry to say la, saye rase saye still muda belia lagi, so.. 
kite enjoy~ la dulu
wawawa.. blajar dlu kasi abes la dynda, takyah meroyan nak kawen dulu!-ayah cakap.
huk alohh.. ayah ni tak sporting la. yelahh2.. baiklah ayah. hoho anak yg baik la katakan.
ok lah, laptop ni pon dh meluat tengok muka aku tiap2 hari. babai :)

bila cik abe nk dtg rumah bawak cincin ni ye? hahaha gedik lg


nota kaki:
tajuk tu? saje nak kasi gempak. ha ha ha~~~ (gelak mcm shin chan tau!)

Tuesday, 19 July 2011

Kerana Dirimu Begitu Berharga

moshi2..hye stalker berjaya, watpe tu? haha teruskan meg'usha' blog ni ye encik lastCut!
tgk tajuk sat, poyo je kan? ok abaikan tajuk tu.
tadi duk tergodek godek kt dashboard tetibe mata dynda tertacak kt satu entry ni, tajuk dia
so dynda pon dgn slumber n takde perasaannye view entry tersebut
tgk2.. wahh, best la dorg dpt award. aku takde?ngee. gedik je
tgk lagi skali kot2 bernasib baik
usha pnye usaha, hoh! ade rupanya link missdynda.blogspot.com ni. ahaha. 
omaigod omaigod! terus pengsan. whoops terlebih suda. ok abaikn lg skali

"Kesemua 13 Blog ini merupakan blog yang singgah jenguk ke blog wanblur kebelakangan ini. Terima kasih kepada mereka. Terharu dan ter-ter kaku.. thanks.. Sebagai ganjaran, Terimalah award dekat bawah nie.. terima yer.. sayang korang!! Pap!!"-wanblur

ni dia award tu

ni pulak mereka2 yg tersenarai

**sis rara pon tersenarai. tahniah sis :)

to wanblur, really2 appreciate it. haritu tersenarai dlm bloglist "aku pink ker" then kali ni pulak dpt award. hihi.. terharu tau. ini utk wanblur
awek dia marah sat g kang masak la aku! haha
p/s: jgn slh sgka ye! huahuahua

nota kaki:
poyo ar ko dynda!
ah, ade ku kesah? muahaha.. -NO WAR- ("(^_^)")

Kerdilnya Aku. Ouh Ku Kecewa :(

ermm..humm..ummm..uwaaa.. terasa kerdilnya diriku.. 
tapi aku bukanlah org kerdil. aku manusia biasa yang cukup sifatnya. syukur Alhamdulillah.
 wuarghhh dh start merapu lagi.
tadi kan tadi kan, dynda join la segmen abg ben ashaari, atau gelaran baru nye "beben" hikhik.
 punya la excited join segmen abg ben ni, skali terlepas pulak segmen yg kedua. so, terasa macam tak lengkap disitu. kecewanya kenapa? sebab segmen kedua tu mcm smbungan segmen yg pertama la. 
sobs sobs :'(
ni sume gara2 'beruk'band yg baik hati ni tetibe takde line! jap lg aku campak tepi dinding
(pastu kutip balik)
lagi? sebelum tu nak ucapkan jutaan terima kasih kat dear efa nur yg pilih blog picisan dynda ni utk segmen beben yg kedua tu. nah, ni utk efa
luv u sista! ;)

tak sangka dia sanggup pilih budak newbie yg noob ni.huihui

pasal kerdil tu knape pulak dynda?
ohh.. tu sebabnye bila dynda blogwalking kt blogger2 otai pnye blog. dgn follower nye beribu riban. wahh.. jeles gak kengkadang. wohoho.
 aku ni macam parasit je kt dunia blogging ni. hoho. segan den. lagi segan bila ada blogger2 otai yg dh ade follower ratusan n ribuan pon sanggup follow blog cikai dynda ni. maluuu la.. hee. anyway im really appreciate it. wish i can be like them. AMIN..
tu jela nak cakap. sekians. :)
-luv y'all-


nota kaki:
tajuk mcm org putus cinta je. HAHA! :P

Monday, 18 July 2011

BEN ASHAARI AJAK PILIH BLOG


yeah, join segmen abg ben lg.. nk join? jom serbuuuu!! klik SINI cpt2, b4 kol 2 tau!
abg ben nk soh cerita psl latar belakang blog ye? ok let me tell

1st time dynda melibatkn diri dlm dunia blogging ni since january 2011, but yg tu crita lama sbb blog 1st dynda kne hack. spe tah kuang hajor hack blog aku. huh! so, yg ni blog 2nd dynda n bru je create around may 2011. newbie lg ni.. hihi
cne bleh tertarik dgn blog? sbb im a huge fan of Khairul Fahmi Che Mat. aik? ape kaitan? kaitannye.. one day dynda terjumpa blog jejariruncing.blogspot.com 1st time bce blog dye trus jatuh hati. dari situ la teringin nk jd blogger jugak. hoho. but bukan sbb nk nama ke, femes ke, dpt duit ke.. no no no. juz utk isi masa lapang SAHAJA. lgpon cuti 4 bulan ni xtau nk buat ape, so bleh la jd blogger tegar kejap. tegar ker? muahaha.
ape yg dynda crita dkt blog ni? everything regarding to live, laugh, n love. ade jugak dynda cerita psl kisah hidup dynda yg x seindah biasa. hoho. ayt sastera kau! sesape nk tau kisah hdup dynda yg x brapa indah tu bleh la godek2 blog dynda ni cari tjuk bukan cinderella story ye! 
sape idola blogger dynda? for sure la abg ben kita ni. i love to read such blog yg sempoi, klakar, gila2, masok air n sewaktu dgnnya lah.
yg soal kenapa blog dynda patut dipilih sebagai blog yang patut di singgah setiap hari tu entah la, dynda ni jenis manusia yg x pndai nk puji diri sendiri. huahuahua. so, depend on readers la. klo korg suka bce entry2 dynda ni, im really appreciate it. but klo korg x suka, nk buat cmane. nasib la labu.. huhu
cuma 1 jela nk ckp, dynda ni kpala otak masok air cket, n dynda bukan manusia yg suka serius 24 jam.
ok la, pnjg pulak aku merapu. sape yg selalu or pernah singgah, follow, komen, n tinggal jejak kt blog dynda tu, terima kasih daun ketupat.hohoho horlicks! sekians. :)

Bangga Ler Tu Dapat Cakap Omputih?

yo! whazzup.. hye readers, what are you doin' huh? 
pergh! dynda skeaping omputih.. oww emm jieyyy~! pengsan jap. huahuahua
aigoo~ dynda x pndai skeaping omputih, dynda pndai skeaping omelay je. bahasa ibunda tau!
ape dynda nak melalut sbenarnya ni? ermm ermm jap nak pikir.

loading....

connection error!

loading....

connection error!

loading....

redirecting...

ok! dh ingat. nak cakap pasal bahasa omputih.

"amboih, suke benor hang cakap ttg bahasa ye dynda?"

biasa la, ni kes nak jd cikgu bahasa tp tak kesampaian la ni, alih2 nak kne jadi org bisnes lak. muahaha
takde la kan, td dynda belek2 paper, then jumpa tajuk cenggini
"fasih bahasa inggeris bukan jaminan dapat kerja"
whoopss.. abes nak bahasa ape lak? bahasa jawa bole?? haha.

"apa salahnya gunakan bahasa Melayu, adakah jatuh standard atau lekeh? seharusnya bahasa Melayu mendapat tempat utama dan istimewa di kalangan semua dan perlu dimartabatkan tanpa mengira bangsa, latar belakang dan sebagainya"-Prof Madya Datuk Paduka Dr Mohd Rosli Saludin

see? so x payah la nak bangga2 sgt ngn bahasa omputih tu.. ceh,mementang ko x pndai omputih ye dynda? huahaha.. ish, takde la, nak guna bahasa omputih tu tak salah, tapi biar kena tempat la jugak kan? mementang pndai cakap omputih, dh tak pandang dh bahasa melayu. ade ke org mcm tu? mmg ade la. takkan la kalau jumpa dgn makcik2 kt dalam pasar pun nak ckp omputih?
haik, itu suda lebih dynda.. ko ni gebang lebih ni kan? kan? yolah aku gebang. klo tak caye cuba korang perhatikan, kalau kat dalam pasar raya ke, pasar tak raya ke, kt dalam pasar jual sayur ke, kat mana2 jelah. kalau korang tgh jln2 tu then terlanggar sorg makcik, ape korg akn ckp biasanya?
"opss..sorry.."
korang mesti akn ckp cmtu kan? sebab dh terbiasa. dynda tak ckp kosong tau, kwn dynda sndri yg buat prngai mcm ni haritu. adeyhh
 oi, klo makcik tu paham takpe, dibuatnye makcik tu tak paham mesti dlm hati dia ckp

"ape budak ni ckp nih..hurmm poning den!"

kesian makcik tu pening jap. so, tak salah kalau nak aplikasikan bahasa omputih tu dlm khdupan seharian kita. bagus la macam tu, tapi biar la kena dgn tempatnya. takde la org ckp 

"amboi berlagaknye budak ni"

entah lah, dynda cuma menyampaikan, samada nk trima ke tak terpulang pada diri masing2.
so, renung2kan dan selamat beramal.. :)


nota kaki:
tapi dynda suka dgr org ckp omputih, hebat je bunyi nye. bila la aku nk jd teror mcm dorg jugak ye? muahaha.. -NO WAR- ("(^_^)")

Sunday, 17 July 2011

Lawak: Ceria Pagi Bersama Dynda

hye! slmt pg warga blog.. tgh wtpe tu? ala msm nye muka, snyum la cket.. jom buat senaman muka ngn dynda meh. pg ni dynda nk share 1 lawak yg dicopy paste dpd sorg classmate dynda. sesape yg tgh susah hati, bermuram durja, bersedih n sgala bagai tu, jom kita gelak guling2 kt sini jp :)
have fun!

kasi sambung mna yg brkenaan... X)

i) Pilih bulan kelahiran anda:
Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar

ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan Ipin
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan

iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:
Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat

p/s: jgn lupa tinggalkn smbungn ayt anda d ruangan komen ye! hehehe :P

Saturday, 16 July 2011

AWAS! Si Pemilik PHD

aik? macam pelik je tajuk kan? PHD? AWAS? apakah? zzzzzzzzzzzz. 
org kata kalau ada PHD la best, bila keje dpt gaji tinggi. awat hang cakap awas lak dynda wey??
oh yeke? omaigod omaigod! nak sambung PHD jugak la nanti. muahaha..
HOI!! melalut! ni bukan PHD yang tu la.. 
PHD yg dynda cuba smpaikan skg ni ialah Perasaan Hasad Dengki. get it? ok korang mmg bijak.
dynda skang ni otak tgh kacau, kepala pusing, meroyan, sume ada. maka entry pon tah hape2 la jdiknye.
wooo..semalam baru fire sorang makhluk yg tahap PHD nye tinggi melangit, sampai ayah aku kena jadi bomba jap. haha propa je lebih ni.
x heran la klo PHD ko tinggi pon,baran aku lagi tinggi dpd PHD ko tau! ko mmg silap org la der..
ha, kn dh x pepasal aku emo.
bila orang tu dah dengki ngan kita, macam2 la dia kutuk kita sana sini kan? benda yang kita tak buat pon dia kata kita buat. WHAT THE HELLicopter lah! rse mcm nak cincang2 je kasi lumat.haih!
kadang2 terfikir jugak, knape la ade jugak manusia yg berperangai mcm ni kan? dapat ape je pon kalau dok dengki ngn org tu, dengki ngn org ni. bukan dpt ape pon, kurang2 dapat la dosa kering. kalau dh rasa pahala tu dah lebih sgt pn, x pyh la nak balance kan dgn dosa2 kering tu..
daripada duk dengki ngan org tu pstu kutuk sana kutuk sini,ngumpat sana ngumpat sini, elok la kau pergi depan cermin, tilik diri sendiri tu dulu, dah cukup perfect ke? hakikatnya takde manusia yang perfect atas dunia ni. baiki je kelemahan diri sendiri tu. kalau dah tak puas hati sangat dgn org tu, face to face dgn dia, ckp leklok. it's better rite? huh. apo2 jolah. tido lagi sodap. babai :)

yg ni toksah pertikaikan,dynda mmg suka letak pic yg xde kaitan! HAHA


Nabi Muhammad s.a.w. bersabda: "Ingatlah bahawa nikmat-nikmat Allah s.w.t. ada musuhnya." Ditanya: "Siapakah musuh-musuh nikmat Allah s.w.t. itu, ya Rasulullah?" Jawab Rasulullah s.a.w.: "Ialah mereka yang hasud terhadap nikmat kurniaan Allah s.w.t. yang diberikan kepada manusia."


p/s: sorry kalau penggunaan bahasa agak kasar. -NO WAR- ("(^_^)")

Friday, 15 July 2011

KEHENDAK SI GADIS YANG JEJAKA PERLU TAHU

hye sume.. ha! tengah watpe tu? stalking ea??
HAHA perasan je ko dynda, spe je yg nk jd stalker blog cikai hang tu..
er..takde ea? ok bior.
ok la, tengok tajuk tu macam jiwang kan? biasa la, dynda memang suka jiwang2 karat ni. haha ok aku tipu.
entry ni rasanya sesuai sangat la bagi sang arjuna yang tengah hangat dilamun cinta.
cewah ayat...sastera kau! haha
so, sang jejaka sila amik port ye.
eh, tapi blog ni macam kekurangan follower lelaki je kan? cmane ye? mybe sebab dynda x cun, sebab tu tak ramai jejaka yang nak follow.HAHAHAHAHA!! wakluuu
eh, dah jauh menyimpang ni. nak tau apa yang si gadis nak?

1.BERMANJA-MANJA
gedik je bunyi, tapi rasanya sume orang tak kira laki ke perempuan,mesti nak bermanja dengan pasangan dia kan? toksah tipu la.. tapi manja tak semestinya bermaksud pelok2 ciom2 okay! manja ni subjektif. ekau jangan nak membongak!

2.MAHU DIPUJUK
ngade2 kan perempuan ni? nak kne pujuk sgala bagai. ehh.. normal la, dah ekau buat dia merajuk, pepandai la ekau pujuk.. romantik le cket bang!

3.KEJUTAN
err.. yang ni tak tahu la, betul kot

4.PERHATIAN
perempuan mana yang tak suka perhatian ye dak? tapi bukannya perhatian yg over limit sampai setiap benda yang dia nak buat pun ekau nak soal.tu busy body namanya!

5.KESETIAAN
ha, yang ni semua orang nak. ada ke manusia yang taknak partner dia setia? ada? kalau ada tu alien namanya

6.KASIH SAYANG
yang ni biasalah, dah lumrah manusia ingin menyayangi dan disayangi

7.MELINDUNGI
pepandai la ekau lindungi awek ekau. jangan la kalau ade laki datang nak kacau awek ekau, ekau yang terlebih dahulu cabut lari. PENAKOT!

8.SOKONGAN
kadang2 tu bagi la jugak sokongn kat awek ekau tu..bukannya tahu kritik je apa yang dia buat.

9.MENERIMA SEADANYA 
yang ni complicated cket. laki ni kadang2 bila time mengayat, bunga2 je ayat.. "i terima you seadanya" tapi bila si aweknya betambah berat badan cket je, mula la kecoh2 "ehh..you,diet la..i taknak you gemok..." hoi! terima seadanya ape kebenda nya klo camtu?? adoyai..



nota kaki:
-sejak bila tah dynda jd orang nogori yang tak bertauliah nih! hoho
-entry kali ni xde gambor.. x comel lah! HAHA

Wednesday, 13 July 2011

dulu bahasa SMS, sekarang bahasa NGADE2

"ish ishh ishhh..budak-budak zaman sekarang ni, entah hape-hape je bahasa yang diorang guna, makcik kadang-kadang tak faham kalau baca mesej yang anak macik hantar kat makcik"
 
hoh! anak mithali kau! men msg ngan mak gittew. haha

okeh memandangkan dynda dh lame tak merapu meraban, so harini terasa nak merapu la pulak. bole kan?
ah! x bole pon nak jugak!

"ala makcik ni..biasa la zaman millennium.. zaman dah moden, dunia dah maju.. bahasa pon makin canggih la.."

>>HOTAK HANG!<<

dulu kerajaan sebok2 pasal penggunaan bahasa SMS konon nye takut student terbawak-bawak dalam exam.
 ya! betul la tu, dynda pon kdg2 TERguna jugak bahasa SMS tu dalam exam. haha, tapi tu zaman muda mudi la.. 
eh? skarang dah tua ke? dop eh, skarang pun muda, tapi 'mudi' kat blakang tu dah kena buang sebab dah angka "2" kt depan. hoho. but still muda okay! sape ckp aku tua aku piat telinga! haa mcm berani. :P
ok dh lari topik.

ye la kan, kalau terguna bahasa SMS yang macam budak-budak zaman tak berapa moden tu guna, takpe lagi la, cikgu pon still boleh faham kot. kalau diorang guna bahasa MODEN yang semakin menular macam virus selsema BAB* tu cmne?
 sekarang ni macam2 bahasa pelik yang dynda jumpa lah. biasanya budak2 skolah yang still belasan tahun or hingusan yang suka benor guna bahasa2 camni. nak contoh? tgk kt bawah ni:

>>la=lha
>>aku=haku/aquh
>>kita=itew
>>suka=syuke/cukew
>>benci=mencik
>>kan=an
>>tau=aw
>>lagi??ah!perhatikan sendiri lah.x kuasa aku nak senaraikan sume kt sini.hahah.

mula2 baca ku ingat bahasa jakun. HAHAHAHA! lol. dunia...dunia. makin hari makin pelik.bukan dunia yang pelik,manusia la yang pelik. tu tak termasuk lagi kes meghalalkan yang haram & mengharamkan yang halal. ape ke kes nye yok?!hmmm

 tu je yang dynda nak tulis. motif? entah hape2. ok la, out dlu. cekidout! :)


petunjuk yg mnyesatkan:
-hijau=still boleh diterima pakai KOT
-merah=tak boleh diterima pakai! (bagi aku la,bg sesape yg still nk guna, ade ku kesah?? takde takde.. kang ade gak yg bengang ngn entry ni jp lg) haha. ok ye makcik gurau

gambar takde kaitan lagi! :D


p/s:
-wallaweh! pening kpala aku bce entry ni. kalerful pulak!
-takde niat nak tuju kat sape2 ye. peace!! -NO WAR- ("(^_^)")


Monday, 11 July 2011

camne nak follow kalau takde butang follow??

tak jumpa butang follow! macam mana nak follow? ok, take it easy.. ade lagi satu cara nak follow blog yang kita suka even kita tak jumpa butang follow tu. maybe dah ramai yg tahu optional ni, tapi dynda nk share jugak kot2 ade lg yg tak tahu kan.. kalau ade lagi yg tak tahu tu, juz ikut step mudah kat bawah ni:

log in blog anda sendiri>dashboard>blogs i'm following>add>masukkan url blog yg anda nk follow>next>follow

done! tak susah sgt pn.. sory la dynda mls nk print screen, letak pic bagai. rasanya buat camni pon korang boleh faham kan? ok tu je dynda nk share ptg ni. babai :)

tak tau lah pic ni ade kaitan ke tak. HAHA

Sunday, 10 July 2011

singgah blog aku sat, bleh?


alamak!! terlambat suda..tapi nak jugak2 join segmen abg ben ni. Abg ben, bole la.. bole la.. ea? ade lg 1 jam kn3? hee.. ok aku gedik jap. moh le reramai singgah ye :))

Friday, 8 July 2011

CARA PALING IDEAL UNTUK COVER MALU~ :D

Hey dear2 skalian.. jom blaja cara2 nk cover malu.. seriously berkesan, tapi tak sume org sanggup buat camni tau, hanya org yg daring je yg bole ikut cara ni, he3. Cara2nya ialah:

1.Kalau tersepak batu:
Jangan terus bangun, sebaliknya kamu baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai.
Bila sudah tiada yang nampak, barulah bangun.

2.Kalau terjatuh basikal:
Cepat-cepat naik basikal kamu semula dan buat-buat jatuh sehingga berkali-kali supaya orang ingat kamu sengaja buat lawak.

3.Kalau terjatuh tangga:
Terus bersilat seolah-olah kamu dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus.

4.Kalau terjatuh dalam longkang:
Pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka kamu seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan.

5.Kalau jatuh ketika naik bas:
Jeritlah kuat-kuat "Oi! Apa ni tolak-tolak orang?" walaupun sebenarnya tiada orang di belakang kamu.

6.Kalau terjatuh di depan perhentian bas:
Terus buat-buat pengsan sehingga ada orang yang membantu kamu.
Kalau tak ada yang membantu baring terus sampai malam sehingga tiada seorang pun yang tinggal di perhentian bas itu. Inilah masa yang paling tepat untuk kamu bangun semula.

7.Kalau tergelincir di lantai licin:
Tariklah kawan-kawan atau sesiapa yang ada di sebelah kamu untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah kamu seorang sahaja yang dapat malu. Ye dak??

comel je aku tgk mnde nih! hahaha


p/s: ade bran?? Cubalah. Smoga Berjaya!! wawawa J

Wednesday, 6 July 2011

ADA APA DENGAN POLITIK?

Hye all.. watpe tu..? ok hari ni dynda malas nak merepek, tapi nak membebel sikit. Isu: politik. Ape pendapat korang pasal politik? Dynda selalu terfikir,” kenapa perlu ada politik?”. Politik memang la perlu, tapi kenapa perlu ada banyak parti politik? Ok, dua2 soklan dynda ni memang agak bodoh, KOT. Maslahatnya  bila ada banyak parti politik, mesti akan berlaku pertelingkahan antara penyokong2 parti tersebut. Saban hari kita dengar pihak tu kutuk pihak ni, pihak ni kutuk pihak tu. Contohnya, penyokong PAS kutuk BN, penyokong BN pulak kutuk PAS. Ape kejadahnya semua ni? Apa yang mereka dapat dengan kutuk mengutuk, keji mengeji, hina menghina, benci membenci antara satu sama lain? Dapat duit? TAK. Dapat ganjaran? TAK. Dapat dosa kering ada la. Yang paling teruk sampai ada yang enggan untuk bercakap atau bergaul dengan mereka yang berlainan parti politik dengan dirinya. Ade ke camtu? Memang ada. Dynda penah jumpa orang macam ni. Please lah, tak matang langsung. Bila timbul je apa2 isu dalam politik, masyarakat mula la pom pam pom pam, Kutuk situ kutuk sini. Tapi, mereka tahu ke apa sebenarnya yang sedang berlaku dalam dunia politik tu? Rasanya kita hanya sebagai masyarakat takkan tahu apa sebenarnya yang berlaku dalam dunia politik sana, kecuali kita sendiri yang berada dalam dunia tu. Memang kita ada kebebasan untuk berkata-kata, tapi jangan la terlampau sangat. Dynda bagi contoh kes anwar dengan saiful. Apa yang dynda Nampak, puak BN sokong saiful, manakala puak PAS pulak sokong anwar. Kenapa begitu dan kenapa begini? Tapi tak semua orang la macam ni.. bila sebut pasal kes anwar ni, dynda kadang2 terfikir jugak, kenapa si saiful tu takleh nak defend diri dia sendiri daripada diperlakukan sedemikian? Tapi dynda memang tak sokong mana2 pihak. Dua2 berpotensi untuk disalahkan. Sebagai manusia yang memang tak pernah berminat dengan politik, dynda memang tak berapa amik kesah dengan ape yang berlaku dalam dunia politik. Yang penting dynda dapat hidup dengan aman, takde orang kacau. Even umur dah 21, tapi hati tak pernah terbuka untuk amik tahu pasal politik. Rimas. Moral of the story, sokong je mana2 parti yang anda suka, tapi untuk bergaduh antara satu sama lain tu rasanya tak perlu la kot. entah lah, Allahua’alam. Babai J

p/s: sorry kalau dynda tersalah cakap, ataupun apa yang dynda cakap tu tak betul :)) -NO WAR-

Tuesday, 5 July 2011

PENGHARGAAN UNTUK BLOGGER PAGES & FOLLOWERS

Assalamualaikum.. 
salam 1 malaysia, salam 2 indonesia, salam 3 thailand, salam 4-4 malaysia vs taiwan.
Opss terlebih suda. 
Selamat petang semua.. tengah watpe tu? Mkn kuih? Minum kopi? Tido? Ngadap lappy? Nak join sekaki bole?? Ahh hape2 jolah. 
Dynda wat entry ni khas utk menghargai page2 blogger yang dynda selalu menyemak, dan juga follower2  yang sudi follow blog buruk dan merapu dynda neh. “Tanpa anda semua, siapalah saya..” (skema je ayt) wawawa. 
FYI, dynda still newbie lagi dalam dunia blogging ni, tengok la followers kt bwh tu, ciput je.. baru 30. Nak jugak ade ramai followers mcm blogger2 otai, taiko, legend, n sewaktu dengannye.. tgk dorang pnye followers beribu riban. Nk jugak! Nak jugak! (yaiks, mcm gedik je) oh incik miracle, please come to me..
so, puak2 legend tu sila la tunjuk ajar ku sifu! cket camne nk dpt ramai followers.. ngeh2. 
Tapi takpe la, lebih baik utamakn kualiti dpd kuantiti kn? (ye ke?-nak sedapkan hati je ni! hoho) nak buat cmne kan? Umo blog dynda ni pon x sampai 2 bolan lg.. masih comel2 mcm baby lg.. huahuahua ß ok toksah perasan! L
errr.. lagi nk ckp ape ye? ermm..umm..haaa... TERIMA KASIH, ARIGATO GONZAIMAS, SHUKRAN, THANK YOU, TRIMAS.. lagi ape? Tu jela kot. tetibe xde ide lak, otak tgh offline.  Ok lh, again tq 4 all of u.. 
luv y’all!
 Ahlan wasahlan ya habibi ya maulana. 
Babai J

nah, amik sorang satu! :P

Sunday, 3 July 2011

TIPS BERHADAPAN DENGAN PROMOTER

Yuhuu... oii.. sape di luar oi..? aku di dalam.. jemput2 singgah meh, makan cekodok sini meyh.. ni haa dynda mau cheghita pasai promoter cket.. moh le pakat2 baca..hoho.
sape suka pergi tempat yang ade promoter? Tak kira la shopping complex ke, pasar raya ke, kedai runcit ke, pasar malam ke.. 
eh! Kedai runcit n pasar malam pun ade promoter ke? 
Ade KOT, zaman millennium la konon nye kan.. tapi aku sndri tak penah dengar tempat2 camtu pon ade promoter :D.  
ha, skali lagi nk tnya, spe suka pegi membeli belah dekat tempat yang ade promoter? SILA ANGKAT KAKI ANDA! 
Sape yang tak suka? SILA ANGKAT TANGAN MACAM SAYA~ (^_^)”)
Dynda paling tak suka pergi tempat2 camni, RIMAS DOWH! Orang nak carik barang, dia sebok2 ikut sekaki, 
dik..cari ape ye?” 
“kak..nak cari ape tu..?” 
“miss..nak ape..?”  
NAK BAGI PENUMBUK SEBIJIK! Boleh?? 
Rimas tau rimas? Supposedly, kalau customer nak carik barang, biarkan jela.. kalau dia nak pendapat anda or what so ever, baru la dia akan panggil or cari anda.. KAN? dah nama pon promoter, mesti la nak promote barang dia.. baru la dia dapat commission! Ko ni pon satu la dynda..  memang la aku satu, takkan spuluh kot! yela, tau la dah memang tugas dia, tapi rimas tetap rimas der.. promote orang lain takpe, but not me OKAY.. kadang2 bila terpaksa pergi ke tempat2 sedemikian, mula la tumbuh dua tanduk dekat kepala ni haa..

Promoter: dik,cari ape ye? tu la untung nye aku ni, umo dh 21 pon org still pggil adik! :P

Aku: erm? Carik pencuci muka je..

Promoter: adik cuba pakai yang ni, elok.. blablabla

Aku: hah? Erm.. takpe la, sy dh biasa dgn yang sy pakai sekarang..

Promoter: tapi yg ni elok, dia boleh sekian sekia sekian...blablabla

Aku: oh yeke? Tapi.. sekian sekian sekian, xpe ke?

Promoter: tapi yang ni lagi sesuai dgn kulit adik.. blablabla pok pek pok pek tau2 je dia kan, mcm la dia tu pakar kulit

Aku: erm..  kalau... blablabla?

Promoter: blablablablabla pokpekpokpek

Aku: ermmm....

Promoter: camne dik? Nak ke?

Aku: err.. takpe la dulu kak, lain kali la ye.. J tq...

Promoter:@#*&^*%@#!! (muka bengang)

Aku: hah, padan muka! (monolog) hahaha.. amik ko! lain kali mesti dia takkan promote dkt aku lagi dah.. :D

P/S: So, kpd sesape yang tak suka dgn promoter tu, boleh la cuba cara dynda ni, or cuba cipta cara lain yg lebih jahat! huahuahua~