!~THANKS FOR VIEWING~!

!~W.E.L.C.O.M.E~!
ini belog buruk dan berhabuk dan tak laku dan dan dan... kbai.

Saturday, 16 July 2011

AWAS! Si Pemilik PHD

aik? macam pelik je tajuk kan? PHD? AWAS? apakah? zzzzzzzzzzzz. 
org kata kalau ada PHD la best, bila keje dpt gaji tinggi. awat hang cakap awas lak dynda wey??
oh yeke? omaigod omaigod! nak sambung PHD jugak la nanti. muahaha..
HOI!! melalut! ni bukan PHD yang tu la.. 
PHD yg dynda cuba smpaikan skg ni ialah Perasaan Hasad Dengki. get it? ok korang mmg bijak.
dynda skang ni otak tgh kacau, kepala pusing, meroyan, sume ada. maka entry pon tah hape2 la jdiknye.
wooo..semalam baru fire sorang makhluk yg tahap PHD nye tinggi melangit, sampai ayah aku kena jadi bomba jap. haha propa je lebih ni.
x heran la klo PHD ko tinggi pon,baran aku lagi tinggi dpd PHD ko tau! ko mmg silap org la der..
ha, kn dh x pepasal aku emo.
bila orang tu dah dengki ngan kita, macam2 la dia kutuk kita sana sini kan? benda yang kita tak buat pon dia kata kita buat. WHAT THE HELLicopter lah! rse mcm nak cincang2 je kasi lumat.haih!
kadang2 terfikir jugak, knape la ade jugak manusia yg berperangai mcm ni kan? dapat ape je pon kalau dok dengki ngn org tu, dengki ngn org ni. bukan dpt ape pon, kurang2 dapat la dosa kering. kalau dh rasa pahala tu dah lebih sgt pn, x pyh la nak balance kan dgn dosa2 kering tu..
daripada duk dengki ngan org tu pstu kutuk sana kutuk sini,ngumpat sana ngumpat sini, elok la kau pergi depan cermin, tilik diri sendiri tu dulu, dah cukup perfect ke? hakikatnya takde manusia yang perfect atas dunia ni. baiki je kelemahan diri sendiri tu. kalau dah tak puas hati sangat dgn org tu, face to face dgn dia, ckp leklok. it's better rite? huh. apo2 jolah. tido lagi sodap. babai :)

yg ni toksah pertikaikan,dynda mmg suka letak pic yg xde kaitan! HAHA


Nabi Muhammad s.a.w. bersabda: "Ingatlah bahawa nikmat-nikmat Allah s.w.t. ada musuhnya." Ditanya: "Siapakah musuh-musuh nikmat Allah s.w.t. itu, ya Rasulullah?" Jawab Rasulullah s.a.w.: "Ialah mereka yang hasud terhadap nikmat kurniaan Allah s.w.t. yang diberikan kepada manusia."


p/s: sorry kalau penggunaan bahasa agak kasar. -NO WAR- ("(^_^)")

12 comments:

LastCut said...

amboi....garang nmpak

miss dynda said...

mesti.. haha. lastCut ye? ermm..

LastCut said...

yup3

miss dynda said...

kire legend la nme tu. uyooo..haha :P

LastCut said...

legend tu xla....kire sohor gak la,hahaha

miss dynda said...

ceit. meroyan je kje. HAHA

LastCut said...

ini bkn meroyan....ini dtg bulan,hahaah

miss dynda said...

hoi! ok dh terpesong jaoh dh ni.. shuhh2.. g men jauh2 haha

Anonymous said...

nice entry

miss dynda said...

anonymous lak? adeyh adeyh~ xnk knlkn diri ke? hoho anyway thnx

Anonymous said...

sy pemalu la =p

miss dynda said...

sy tahu sape anda.. zzzzzzzzz