!~THANKS FOR VIEWING~!

!~W.E.L.C.O.M.E~!
ini belog buruk dan berhabuk dan tak laku dan dan dan... kbai.

Friday, 27 April 2012

This We Called FriendshiT!

Assalamualaikum..

pesanan penaja: nak benci gua? sila. orang kata berani kerana benar. bukan?

ok lets proceed bebeh! 

sila pastikan anda menggunakan kanta pembesar patploh kali ganda

tragis ke situasi tu? maaf aku memang tak berseni. eheh. nampak macam innocent kan? kalo takde penerangan terperinci la, agak2 korang si "dia" tu tengah bersedih kenapa? kena tinggal oleh kawan2 mungkin? heh.
sebab tu omputih cakap don't judge a book by its cover. jadah apa nye tu? budak sekolah rendah pon reti sebut. tapi maksud mendalamnye tau ke dop?

dpd situasi kat atas, kita nampak 'dia' tu innocent kan kan? people people, jgn buat assumption kalau tak tahu hujung pangkal. yang nampak baik tak semestinya baik, yang nampak jahat tak semestinya jahat. contoh aku la, muka ganas tapi dalam hati ada taman. kwn buat dek kat aku pon aku boleh nanges sorang2 celah dinding. puii. buat malu.

moral nya, 'dia' tu tak patut jual cerita, mintak simpati konon innocent sedangkan? diri sendiri tu dah tahu hakikatnya. orang sekeliling mungkin boleh kau tipu, tp kau kena ingat Allah sentiasa melihat. 
u got what i mean? good! ha ha. problem? butt hurt? hurt feeling? annoying? ha, sila halakan cursor anda ke button CLOSE, pegi layan game angry bird lagi bagus. oke? oke? sekian sahaja ceramah tak cukup adab gua untuk hari ni. byebye.

note:
-sometimes kita xleh nak berlembut sangat, kang orang pijak2 kepala. bukan?
-btw gua mmg takde manner pon. at least gua tak kacau hidop orang. orang je yg suka huru harakan hidop gua. dah. challos! PEACEEE YOO~! (^_^)")

Tuesday, 24 April 2012

Menegur dan Dimaki

Assalamualaikum..
peh. kata cuti. tp baru nk hupdate belog.
kepala otak tengah serabut pikir pasal test yg berlambak next week. plus tripS (trip-trip) yg bakal membotakkan kepala.
purse aku dah ketandusan penghuni ni. T__T
eheh. ayahhh, mintak duit ^^. *dush dush!*

nah hambek. bace. sila sediakan kanta pembesar


heheh. tak terkejut kan? ade je manusia mcm ni. bila ditegur dgn baik, dimaki nye balik org yg menegur tu.
aku jumpe dialog sebegini dekat fesbuk. tp xkn nk print screen pulak kan? kang tak pepasal aku kne serang. tak pepasal pulak penuh komen dpd "ANON" mcm yg dkt blog si MKS tu. kehkeh

PEACEEEE! (^_^)")

Friday, 20 April 2012

Finally I'm ______ :)

Assalamualaikum~ hey yo hey yo~ 
dh tdo? tak remaja la tdo awal :D

heheh. bajet bizi dok rumah. biase la hidop orang kampung mcm gua. nak kena cuci baju pakai tangan segala. masak pakai dapur kayu, mana nak ternak binatang lagi. bagi rumput kat lembu kambing.
korang hado? nan hadoo bukan?
kahkah. maap propa lebih

cuba fill in the blank tajuk tu. kalau betul aku belanja topup 100 hengget, tp kamu kamu kamu bayar sendiri.
ok lah, lambat. jawapannya

...

...

...




-finally aku.. aku.. aku menipu dgn jayanya atas jasa baik photoshop! kahkah

Wednesday, 18 April 2012

Why So Empty?

Assalamualaikum..


はあなたを嫌いにプッシュしないでください

ce translate ayat atas tu from japanese to english. aku nk tgk dapat maksud same ke tak dengan aku translate
(ofkos la pakai khidmat pakcik google translate yg kadang buat aku jadi sawan tu)

eh jap, wahai abam2 hensem, taff, perkasa lagi budiman sekalian. serta wahai kakak2 dan adik2 yg cantik, cun, jelita, pelita, lilin, lampu neon, sekalian. mohon sedikit perhatian~
kawe ni nak tanya sikit.. tulung jawab deh? eh! mek kelate kawe..

ape aku merepek ni -_-

guys and girls, lelaki ni kena ada sikap "pelindung" kan kan? tambah tambah dengan orang yg dia sayang, bukan? 
so, kalau orang yg dia sayang in a trouble or a big problem, ofkos la dia akn lindungi org yg dia sayang tu. kan kan? 
tapi kalo kata sayang tp TAK lindungi? ekceli ekceli dia TAK sayang la kn? 
sayang kat mulut je mungkin. haa tu je tu je nak cakap. kbye

motif: aku pun xtau ape jadahnye aku buat entry ni :3

oh ha! nk ckp ni, gua nak balik kampung sminggu. sorry kalau x sempat nk g buat huru hara kt belog2 kamu dan kamu dan kamu kamu sekalian yg gua sayang. sobs! 

Monday, 16 April 2012

Mereka yg Mencuri Hati Gua

Assalamualaikum..
sila pakai kanta pembesar >.<

-tak sempat nk ckp banyak. byebye

Friday, 13 April 2012

BABI Betol Lah Kau ni Babi!

Assalamualaikum..

jauh di sudut bilik terdengar suara si teruna dara sedang mencarut-carut dengan carutan berunsur kebabian
"eshh! babi betol lah kau ni babi"
"mati la babi.. nape susah sangat?!"

itulah antara carutannya. terserlah kebabian di dalam carutan tersebut.
hoi! maap maap. mlm ni semuanya berunsur babi. situ babi sini babi. ni lah babi nye
geram pulak aku tengok babi ni dok relaks2 kt bawah batu dan kayu tu. siap gelak2 kt aku lg sbb x mampu nk menjahanamkan mereka. cis.

sorry la kawan2, aku bukan nak carut2. aku tak biasa carut2 nih. aku memang dilahirkan innocent taukk? perasan ke? ahh xpe kot sekali sekala. heh.

gigih nye aku dok main game angry bird nih. dh dekat patplohratus kali dah aku dok cuba nk menjahanamkan babi2 tuh. tolonglah aku..
sume salah rumate aku nih. sape suruh bagi game angry bird kt aku? senin ni nk test oii. pengsan.
okbye.

note:
-degil gila babibabi ni =.=
-sempat ke agak2 nk study 4 chapter dlm 1 hari? makkk~ T__T

Thursday, 12 April 2012

Ouh LOSER, Please!

Assalamualaikum..

huwaaa!! kesal. gua kesal. gua kesal sbb x sempat nak blogwalk kt blog2 kesayangan gua. gua rindu giler dgn kesewelan mereka. opss!
ni semua salah gua. gua yg membizikan diri. tp gua memang bizi. T__T
  *eh, GUA? sejak bile pulak =.=

lari topik!

ehehem! dear loser, please.. sebelum kau kutuk orang, aku nak mintak kau beli cermin. kalau mampu, sila beli cermin yang boleh cermin diri kau dari atas sampai bawah. kalau tak mampu boleh pinjam cermin kt rumah aku ni. 
kenapa cermin? sebab aku nak kau cermin dulu diri kau tu. dah cukup perfect ke? dh rasa hensem/cantik ke? untungla kalau kau perfect. tp setahu aku takde manusia yg perfect atas muka bumi ni.

so? 
so kalau dah tahu diri tu tak perfect, tak payah la nak kutuk orang segala. baiki je kelemahan diri sendiri tu dulu. kalau perangai sendiri pon macam cipan, layak ke nak kutuk2 orang? 
weh, kau nak kutuk orang tu sebab rupa/fizikal dia? ekceli kau kutuk ciptaan Allah kau tau tak? 
orang kata, adat dunia la yg kuat buli yang lemah. kalau kau hebat sangat, tak payah nk aim dekat yg lemah la, pegi aim dekat yg sama kuat macam kau. baru COOL!

people, ingat. WHAT GOES AROUND COMES AROUND. tahu?
harini kau kutuk orang tu kau kutuk orang ni. kau buli orang tu, kau buli orang ni. weh, harini hari kau. esok lusa? kalau kau tak merasa balasan kat dunia ni, kat akhirat sana kau nak lari mana?
okay? aku emo ni. sekian

-hutang duit balas duit kan? hutang jejak pulak? ok jp lg aku langsaikan. tungguuu :3

Thursday, 5 April 2012

Kenapa Laki Minat Bola? and... Pelik tak kalau Perempuan AYU Minat Bola?

Assalamualaikum..

sejak bila pulak la aku ni jd minah bolasepak. nk tempek muka hudos kt sini cket bole?

cuba teka mne 1 guwa? :3

dari dulu aku tentanya2, kenapa laki kebanyakkan nye gila bola? best sangat ke tengok bola tu? pastu dok memekik melolong, dh mcm nk tercabut anak tekak tu aku tengok.
sekarang? eh! aku g tengok bola kt stadium lah! kalau lah boleh, aku taknak percaya yg aku layan bola segala. aku taknak percaya yg aku sanggup korek purse aku yang dah hampir tandus seperti padang pasir tuh utk beli tiket bola. harap purse je comel, duit? hampeh. pulak terlebih semangat pegi tempek sticker kt muka. nasib baik ade pakcik puji sticker aku comel. sticker jelah. x cukup power untuk menimbulkan perasaan PERASAN dalam diri aku.

seumur hidup sumpah aku tak penah buat perkara camni. tapi semalam, biar benar? buang tebiat mungkin
tapi kan.. since semalam baru aku paham kenapa lelaki (perempuan pon ade gak) gila bola. tambah2 kalo pegi tengok secara live. dapat bersorak sampai habis suara, sambil2 tu bleh jd ubat paling mujarab utk masalah tekanan jiwa. cubalah. menjerit lah kau sesuka hati. takde sape nk hirau. kepuasan tuh penting.

bagi yg bergelar student, saya menyeru anda supaya mencuba teknik ini utk melegakan stress anda. pastu balik rumah terus bantai tido. esoknye baru kengkabut ngn esaimen. hahaha. ok tak lucu.
sekian, challos!

nota kaki cagu:
-perempuan ayu pon bole jd hantu bola apee.. tp bukan aku lah. HAHA