!~THANKS FOR VIEWING~!

!~W.E.L.C.O.M.E~!
ini belog buruk dan berhabuk dan tak laku dan dan dan... kbai.

Thursday, 24 November 2011

Kelantan Negeri Maksiat? Negeri Lain Macam Mana?

Assalamualaikum....
salam 1 blogger!

aishh.. tak tau camane nk mula pulak dah..err..err.....
guwa orang kelantan & guwa paling pantang kalau orang duk kutuk2 kelantan. wadehell!
ok fullstop.

eh! blom abes lagi.
otak tengah tak paham dengan perangai manusia yang suka kutuk situ sana sini *dah mcm lagu siti situ sana sini tambah2 kutuk2 negeri orang semata-mata kerana terlalu taksub dengan politik.
yes, lantak kau la nk jd politikus ke, nak ape ke, aku pedulik hape? tp aku pedulik kalau kau dok kutuk2 tak semena negeri kelahiran aku. 
ape, kau punya negeri tu cukup baik ke ape?
kau dok sembang dengan mulut bau longkang konon kelantan tu tempat maksiat, dah tempat kau mcm mana? takde mksiat langsung? K.L.I.N=clean? aku rasa maksiat ada kt mana2 je, tambah2 dunia akhir zaman ni. 
aku bukan nak menegakkan benang yang basah. aku tak cakap kt kelantan takde kes maksiat, tapi perlu ke nak lebel kelantan negeri maksiat kalau kt negeri2 lain pun sama je, bahkan lebih teruk lagi?

iye, aku tahu negeri kelantan ni dibawah PAS kan? so, aku rasa yang kutuk2 kelantan tu penyokong UMNO la kan? hoi! pasal politik sila bawak ketepi. tolong jadi profesional. kita ada kebebasan nak sokong parti ape sekalipun kan? so, sokong jelah parti kau suka. guwa ape kesah! guwa ni umur je tua tp tak penah berminat nak involve ngan politik. its juz a mess ok. nak berpolitik pastu sampai gaduh2 kutuk2 sana sini. puih! phobia oke! deymm

ok. ok. kutuk2 negeri orang tu baru situasi pertama dalam politik bukan? situasi kedua pulak macam mana?bulatkan bijik mata anda dan skrollkan ke bawah

kutuk2 pemimpin. haa ini lagi satu hal. penyokong pas kutuk pemimpin umno, penyokong umno pulak kutuk pemimpin pas. amboi, kau kutuk pemimpin umno, tp time kerajaan bagi duit, bagi sumbangan, beriya pulak kau tumpang sekaki. 
amboi, kau kutuk pemimpin pas xde ilmu agama bagai, tp yang kau duk mengutuk kt tempat terbuka yang terang tang tang 1 dunia boleh baca, bajet kau tu macam good good padahal alim2 kucing, kau rasa kau dah cukup ilmu agama ke? orang yang cukup ilmu agama takkan kutuk2 orang macam tu! berjihad dalam diri dulu, baru boleh berjihad kt satu dunia skalipun kalau hati tu dah betul. tahu?

moral nye, tak payah la nk kutuk situ kutuk sini.. tak dapat untung pun! dapat dosa kering ada lah kot. kita bebas berpolitik, tapi jgn jd bodoh sebab politik. sekian ceramah dari guwa. sila jgn berasap dengan entry gua. kbai.

gua sayang negeri asal gua.
-gua pedulik hape parti mana pon yg tadbir negeri asal gua, yg penting gua dpt hidup dgn aman. sekians

Friday, 11 November 2011

Bangga Letteww Dia Ada Blog...

Assalamualaikum..
amacam raye haji? banyak dapat daging? hiks!

hoi orang kampung, aku ade belog!
hoi orang bandar, aku ade belog!
hoi orang utara, orang selatan, orang asli, orang utan, orang2, dan pelbagai jenis orang lagi,
nak tau tak? aku ade blog! blog tau blog?
ini lah dia belog.. eh yeke?


heh. ade blog cikai aje ade hati nak menunjuk. choyyyy

huh? suka hati la, x kena bayar nye punnn
hari tu ade la sorang minah selenga ni, pegi present pasal blog dalam BEL's presentation.
itu ade ampun lagi. ni kalau dah siap jadikan blog dia sendiri sbagai contoh, mane org tak menyampeh nye punnn. kan? *huh. kompem budak tu nk buat kje senang aje (':

boooo! tak tahu malu la minah tu.. sape namenye?

*erk. aku lettew! shh jgn bising2, maluuu! miahahaha

ouch! ouch! sorok muka cket, ade sesape nk pinjamkan topeng kamen rider kt sayeee tak?

err..err..sbenarnya dynda bukan nye nak promote blog dynda nye punn. yg dynda jdkn contoh tu juz earning yg pakcik nuffnang bagi je punn. dynda juz ajar dorg cmane nk buat duit je punn. salah ke punn. semoga audience2 haritu nye punn xde la nk misunderstood nyee punnn. hoh
banyak benor "punn" nye punnn

ah!sudah la. sape kate aku buat entry ni xde motif?? 
ade adee. nk buang sgala persepsi negatif mereka2 terhadap dynda si blogger cikai neh. 
oke sekians. wengg wengggggg
*omakkau tertonggeng jatoh moto

peace yaww~!

nota kaki bangku:
-mcm ni la jdnya bila dh buat kje last minute. main rembat jela ape yg ade dlm kpala otak >.<