!~THANKS FOR VIEWING~!

!~W.E.L.C.O.M.E~!
ini belog buruk dan berhabuk dan tak laku dan dan dan... kbai.

Tuesday, 14 February 2012

Long Distance Relationship is a Bullshit! Really??

Assalamualaikum...
nama saya She, saya seorang blogger yang pemalas. maaf belog saya banyak habuk. puihh

ada orang kata, Long Distance Relationship (LDR) ni x boleh pakai. ada writer dekat TERFAKTAB kata LDR is a bullshit. Yeke? bagi She 'formulanya' macam ni *formula ke?:

long distance relationship is not a bullshit if both person doesn't give a shit!

is it? memang la ramai yang kata LDR ni takleh pakai. and kebanyakan yang berkata2 tu memang berdasarkan daripada pengalaman mereka. biarlah. tapi bukan salah LDR sebenarnya. salah manusia tu sendiri. kalau dah pesen tak reti setia tu, tak payah nak buat alasan sebab si kekasih tu jauh. kalau dah pesen tak setia, duduk la rumah sebelah menyebelah ngan pakwe/makwe pun, tak kemana jugak. kelaut jugak la relationship tu akhirnya. 

so, orang nak kata LDR bullshit ke, 'cow'shit ke, 'cat'shit ke, biarlah. yang penting tekad dekat hati. kalau betul tekad tu, dah tahu 'map' tu straight je untuk sampai 'destinasi', tak payah nak gatal2 menyimpang kiri kanan. ikut jalan yang lurus kan berkat? tak tahu lah orang paham ke tak ape yang aku tulis ni. alah. buat2 paham jelah ye!

pernah dengar istilah "high risk high return"? itu dalam bisnes. tapi dalam soal ni pun boleh pakai jugak. risk tu memang lah tinggi kalau terjerumus dalam LDR ni, tapi return nye pun lumayan. risk nye, takut orang yang kat sana cari lain, pastu takleh jumpa kerap2, takleh berkepit macam belangkas. tapi return nye ape? TAK BANYAK DAPAT DOSA KERING. kalau dah selalu jumpa tu, kompem2 la nak gatal2 pegang tangan. jangan tipu. kan? sebenarnya LDR mengajar kita untuk lebih menghargai hubungan tu. tak tau lah, pendapat She lah. lagi satu, takde nye nak timbul soal curang tak curang kalau dua2 bukan pesen gatal gedik meroyan tak cukup dengn sorang. maaf kalau salah. byebye =)


Sunday, 5 February 2012

Kitar Hidup Seorang Blogger. Camni eh? O.o

Assalamualaikum...

Dan dan. macam betul sangat kan Sheeee. ah nak muntah. kejap.
kat mana tadi? oh. kitar hidup seorang blogger ye dak? She tak tau nak buat tajuk yang sesuai sebenarnya. biasalah, BM pon FAILED! percaya lah kau dengan tipu daya She. 
tapi ade lah jugak lebih kuarng macam lifestyle seorang blogger. ah sudah lah. intro dah macam essay form 6.

heh. nak jadi blogger ni senang je. taip je ape ekau suko, tiap2 hari hupdate. nah, maka terciptalah seorang blogger. tapi nak pemes tu susah. ekau nak pemes Shee? borangan la ekau! hak tui hak tui
pemes mangkok ekau Jah, aku takde nye teringin nak pemes. aku nak ape yg aku tulis ni ade orang baca. terasa dihargai. gittew! padahal merepek meraban! mimpi lah Sheeee

dah dua perenggan lari topik. adeh. 
ni ha, liku2 hidup seorang blogger. penuh onak dan duri bak kata DBP;

1) kena kutuk/booo:
silap tulis sikit je kena kutuk. kompem derr. tulis pasal gepren/boypren? sat g orang kata desperate, nak menunjuk, budak2. pastu cuba kau pakai ayat2 camni. contoh "ini boypren shayer..baby shayunk cawngat2 kt bie aww..muach3!" hoh. kompem kena kutuk kaw2 punya. kalau org tu tak kutuk depan2, dia kutuk tengah2 ke tepi2 ke, belakang2 ke. heh
tulis pasal politik? kau kutuk parti A sat lg deme tu datang balik kutuk kau. silap2 masuk ISA. haha amekaw

2) nak kena attract readers:
kalau dah blogger picisan mcm She ni, ingat senang ke nak attract *betul ke aku eja ni? customer? eh. readers? nak kena blogwalk *klo catwalk takpe gak segala bagai, tinggal 'kuman2' kt situ, baru la dorg ni merayap balik nk pulangkan 'kuman' ekau yg tetinggal kt belog deme tu. 
pastu nak kena pegi ping entry baru tu dekat groups/pages blogger yg berlambak kt fesbuk tu. lepas tu kompem post korang kt situ kne spam link dgn manusia2 yg nak jd blogger tp nak ikut cara senang. perasaan bila kne spam link tu memey sangat SERONOKKKK okay! macam mintak kaki pon ade :O
mokcik ni pon kadang2 raso nak ptus aso pon hado jd blogger nih. eshh3

lagi? ah. setakat tu jelah dulu. aku membebel panjang2 bukan ade orang nak bace pong! byebye
nak amek gambar ni, g maen jaoh2 :D



1 surat layang:
hah. nak kutuk She? nah sila2 :P

writer:
-SHE-