!~THANKS FOR VIEWING~!

!~W.E.L.C.O.M.E~!
ini belog buruk dan berhabuk dan tak laku dan dan dan... kbai.

Tuesday, 14 February 2012

Long Distance Relationship is a Bullshit! Really??

Assalamualaikum...
nama saya She, saya seorang blogger yang pemalas. maaf belog saya banyak habuk. puihh

ada orang kata, Long Distance Relationship (LDR) ni x boleh pakai. ada writer dekat TERFAKTAB kata LDR is a bullshit. Yeke? bagi She 'formulanya' macam ni *formula ke?:

long distance relationship is not a bullshit if both person doesn't give a shit!

is it? memang la ramai yang kata LDR ni takleh pakai. and kebanyakan yang berkata2 tu memang berdasarkan daripada pengalaman mereka. biarlah. tapi bukan salah LDR sebenarnya. salah manusia tu sendiri. kalau dah pesen tak reti setia tu, tak payah nak buat alasan sebab si kekasih tu jauh. kalau dah pesen tak setia, duduk la rumah sebelah menyebelah ngan pakwe/makwe pun, tak kemana jugak. kelaut jugak la relationship tu akhirnya. 

so, orang nak kata LDR bullshit ke, 'cow'shit ke, 'cat'shit ke, biarlah. yang penting tekad dekat hati. kalau betul tekad tu, dah tahu 'map' tu straight je untuk sampai 'destinasi', tak payah nak gatal2 menyimpang kiri kanan. ikut jalan yang lurus kan berkat? tak tahu lah orang paham ke tak ape yang aku tulis ni. alah. buat2 paham jelah ye!

pernah dengar istilah "high risk high return"? itu dalam bisnes. tapi dalam soal ni pun boleh pakai jugak. risk tu memang lah tinggi kalau terjerumus dalam LDR ni, tapi return nye pun lumayan. risk nye, takut orang yang kat sana cari lain, pastu takleh jumpa kerap2, takleh berkepit macam belangkas. tapi return nye ape? TAK BANYAK DAPAT DOSA KERING. kalau dah selalu jumpa tu, kompem2 la nak gatal2 pegang tangan. jangan tipu. kan? sebenarnya LDR mengajar kita untuk lebih menghargai hubungan tu. tak tau lah, pendapat She lah. lagi satu, takde nye nak timbul soal curang tak curang kalau dua2 bukan pesen gatal gedik meroyan tak cukup dengn sorang. maaf kalau salah. byebye =)


16 comments:

widiea azira said...

aku pakai formula SLB, single lebih baik. x pun MBL, mls baso laye. .

Mr.She said...

haha. yolah wiwi.. untunglaa ore HOT! :D

O CIKTEDDY said...

real love will never fade =)

Mr.She said...

absolutely cikteddy! :)

soooooour said...

cinta Ilahi cinta sejati, cinta manusia hanya sementara..

O CIKTEDDY said...

bile nk update?kui3


pss::maaf cik lame x singgah sni..busy la katakan..jgn marah aw!hehe

zulhilmi tempoyak said...

ala... eden ni single n hot xpe pon... ;p

Edy Fee said...

kalau kapel ngan ustazah susuah gak nak pegang tangan..silap2 dpt penyepak tanpa henti

Mr.She said...

@soooooour
indeed! :)

Mr.She said...

@cikteddy
malasss la nk hupdate.. bizi(buat2) sangat.. keh3

Mr.She said...

@tempoyak
yelah. baiklah. untunglah. hotlah. hahahalah. :D

Mr.She said...

@edy
penyepak tanpa henti tu special edition. ade pengalaman? :P

Nadzmy said...

high risk high return..semuanya terletak pada tangan sendiri..

Iera balqis said...

haha..nice entry dear..anyway , done follow & komen ur entry..hit me back..please follow my blog & komen my entry also ..tq ^^

arzman angah said...

follow,,,:)
http://hazman-arzman93.blogspot.com/

Edy Fee said...

lama tak hupdate