!~THANKS FOR VIEWING~!

!~W.E.L.C.O.M.E~!
ini belog buruk dan berhabuk dan tak laku dan dan dan... kbai.

Wednesday, 11 September 2013

RENUNGAN.

ketahui lah bahawasanya dalam kehidupan kita tak semuanya manis.adakalanya teramat sukar tuk dimengerti...namun begitu,semua dugaan yang datang adalah ujian dariNYA....kita tak akan diuji diluarkemampuan kita.apa yang kita harus buat adalah

1.menerima dengan hati terbuka
2.berdoa agar diberi petunjuk dan dipermudahkan
3.cari jalan penyelesaian..
4.minta pandangan dari orang yang arif...
5.lakukan dengan penuh keikhlasan....insyallah...

                                                           NORSYAHIDA BT SIDIK

maaf kan hamba seandainya kehadiran hamba bisa membuat dirirmu tidak keruan...bukan niat hamba..hamba dengan ikhlasnya ingin menjadi khalifah untukmu.hamba sedar pertemuan anta hamba dan kamu terlalu singkat...itu tidak bermakna tak bisa membibitkan secebis kasih sayang antara kita...bkan h3ndah bermadah puitis...tp sekadar meluahkan apa yg terbuku di benakku..hamba berdoa agar pertemuan antara kita ini akan menjadi yang terakhir wat selamanya.....mungkin hamba tidak bisa mengadakan harta dan kemewahan.....tetapi hamba berjanji akan memberikan sepenuh kasih sayang tang tulus ikhlas dari hamba untukmu...hamba ingin dirimu menjadi insan yang terakhir dalam hidup hamba...ketahuilah..hamba amat menyayangi dirimu sepenuh jiwa raga hamba dengan restu dan keberkatan dari ALLAH S.W.T.

Monday, 18 March 2013

Blissful Till Jannah

السلام عليكم

ok gila lama tak update blog. ok who cares.

this entry is special dedicated to newly wed couple (eman + zarif) which both of them is my classmates since part 1 at UiTM. 
finally sampai jugak korang ke jinjang pelamin. such a beautiful love story. tahniah korang. semoga bahagia sampai ke syurga. sorry agak terlambat wish. sebab haritu dh eksaited gila tulis wishes siap main lukis2 lg, tp kad tu cemane tah bleh tertanggal dari kotak hadiah. sobs. tp xpe lah, better late than never kan? :p

tahniah tahniah tahniah. 
xtau nk ckp ape dh selain tahniah. but im sooo happy for both of u. dan jeles itu mesti. sangat jeles ok. nak kawen jugakkk! ok gedik. LOL.

tahniah korang dh berjaya melepasi dua fasa. 
fasa 1 : fasa bercinta.
fasa 2 : fasa bertunang.
korang berjaya melepasi dua fasa yg for sure penuh dgn cabaran tu. hebat. dan sekarang korang dh memasuki fasa ketiga. dan for sure fasa ketiga ni lagi berat. semoga korang terus kekal bersama dan bahagia dunia akhirat. amin amin. jgn gaduh2 tau~ korang dh bina masjid tu, jaga masjid tu elok2 :)

okay dats all~ xtau nk ckp ape lg dah :p
*semoga cepat dpt ank yg comel3. hiks. larikkk! :p

jelesssss! *sory curi pic :p

Wednesday, 26 December 2012

Typical Kelantanese


السلام عليكم

ahem. 
after such a looooong time you disappear, then now you come up with this kind of entry. you are really something syida. heh.

"hey, believe me nobody will read your blog anymore". *evil*
fine then. I'll read it by myself. problemo?
*kelaut*

talking about kelantanese. pernah dengar tak ayat ni?
"huk aloh. baru duk KL dua tiga bulan, agah nk kecek KL"

ok, don't tell me kalau kau bukan orang kelantan. memang 99.99% probability kau tak penah dengar. tapi aku penah dengar. please don't get me wrong. ayat tu bukan untuk aku. bukti? since when aku stay kat KeyyeL tu? ha. nampak? ok teruskan.

sincerely itu 1 thing yg aku tak berkenan ngn kelantanese ni. (even aku pun kelantanese)
sebab nye, biaq pi la dia nak cakap keyyel ke, nk ckp siam ke, nk cakap bhsa bangla skalipun. is it your problem? yeah, dats not YOUR problem baby. not at all. 
tell me, sejak bila wujud bhsa KL? heh heh. jawab jawabbb.

look, it's good enough kalau kelantanese cuba untuk menjinak jinakkan diri bercakap dgn bhsa standard (kecek luar kununnye). at least bila dia keluar dari kelantan one day or bila nak communicate dgn outsiders (non-kelantanese), takde la jadi macam ayam cakap dgn itik. yg satu duk "queck queck queck" yg satu lagi duk "kok kok kok" ntah. aku pun tak reti nak eja cemane bunyi ayam. 
nah,is it nice? last2 lain yg nk disampaikan lain yg org paham. betul. kalau nak cerita pasal pengalaman mereka2 yg dah lepas camtu lah. kalau nak cerita nanti jadi panjang lebar pulak. 

so please la wahai typical kelantanese, jgn la nk tanam rasa asabiah yg melebih2 dlm diri tu. sikit2 takpe lah. and for kelantanese, mementang kau pandai cakap KeyyeL jgn la smpai ngn makcik pakcik kt kampung pun kau nak cakap KeyyeL. no good no good. 
kan bagus kalau kita tahu pelbagai bahasa / loghat asalkan jgn sampai kita lupa asal usul kita? PEACE!