!~THANKS FOR VIEWING~!

!~W.E.L.C.O.M.E~!
ini belog buruk dan berhabuk dan tak laku dan dan dan... kbai.

Wednesday, 30 May 2012

JAHAT DAN DENDAM

Assalamualaikum...

maaf. ini entry emo. mohon jangan ada yg sentap.

jahat? jap, 

PENGUMUMAN! 
sukacita dimaklumkan, aku seorang yang jahat. *clap3*
tak pernah pulak aku rasa aku ni baik. aku tak pernah pun berniat nak tunjuk baik atau bajet baik hak tui. pelisss lah. bukan cara aku nak jadi plastik. kalau aku jahat, biar orang tahu aku jahat. buat apa aku nak bajet baik pijak semut tak mati? nampak cicak terjerit2 smbil kontrol ayu aww aww? jumpa katak melompat2 lari terjun tingkat patbelas? onomnom. itu bukan aku. 
aku? manusia yg kasar, biadab, takde budi bahasa, takde manner, panas baran, mulut laser. tu lah aku. semua tu aku tunjuk. aku tak pernah sorok dalam laci, dalam purse, mahupun dalam poket baju kurung.

kenapa?

sebab biar orang tahu aku jahat. sebab aku taknak jadi hipokrit, then one day bila TERtunjuk perangai sebenar, org akan cakap "celake kau perempuan. aku tak sangka kau macam ni".
aku taknak semua tu. sebab tu, biar orang tahu dari awal macam mana perangai aku. 
nak kawan? jom. xnk kawan? fine. senang je. 
bodoh kan bukak pekung di dada? deyy. memang aku nak kau, kau, dan kau kau tahu.

persoalan?

meh nak tolong jawab. aku bukan taknak berubah. aku cuba untuk berubah. tapi, ingat nak berubah ni senang macam makan biskut kering cicah kacip fatimah perisa oren ke ha? susah woi. aku cuba. tapi masih tak berjaya sepenuhnya. sekurang-kurangnya aku rasa macam ada peningkatan. aku lah rasa. kau tak rasa? -_-

apa kaitan dengan dendam?

sebab aku jahat, aku sedaya upaya mengelak daripada ada perasaan dendam, kenapa? sebab aku takut bila aku berdendam, aku akan balas dendam. sebab aku takut dendam yang aku balas tu, lagi teruk daripada apa yang orang tu buat dekat aku. macam aku pernah buat dulu. sebab aku jahat. orang jahat kan sanggup buat ape je untuk puaskan hati dia. bukan? ciss. jahat benar aku ni.

taknak kawan dengan aku dah lepas ni? takpe lah. sekian ~_~

note:
-aku taknak ade dendam sebab aku takut aku akan balas dendam, macam aku buat dulu.
-aku taknak jugak doakan supaya Allah balas segala perbuatan kau yg menyakitkan hati aku
-aku cuma akan berdoa dan berharap supaya Allah bagi kau kesedaran, buka pintu hati kau. buka mata kau. supaya kau stop sakitkan hati aku. tu je. sebab aku sayang kau. ye, kau LastCut. bye

Rabu Tanpa Kata | OMAIGOD!

Assalamualaikum...


ma'assalamah. seeya. jumpa lagi. bye. T__T

Monday, 28 May 2012

Hidup Segan Mati Tak Mau

Assalamualaikum..
err. hai. setiap kali nak hupdet blog ni mesti aku terfikir 1 perkara. cuba teka ape?
teka lah. malas bgtau. kahkah

jap lah! aku tak start membebel lagi. dah nak chow? pekena kopi dulu secawan. tak mau?
sape pegi himpunan jutaan belia? angkat telinga cepat!
dengar kata ade artis nampak spenda? betul? opss! haha
harap2 xde anon dtg serang blog aku jp lg. tnya je. tak salah kan?
aku taknak cakap banyak. hayati gambau kat bawah ni
tak nampak? pakai la kanta pembesauuu :3
perisa tambahan:
ada yg cakap tu bukan K-Pop, tu J-Pop. ea? dah kalo J-Pop, tak dosa la ye? hewhew. 
PEACE YOO~! (-_-)V

JAPP! tajuk tu. err. maaf. tajuk terpesong. bye

Friday, 25 May 2012

Nak Pilih Idea Manaaaa?

Assalamualaikum..
jomla gotong royong kat blog aku jap. sapu sawang2 ni. kalau boleh tolong tanam pokok sikit sebab aku tengok blog aku ni dah tandus macam padang jarak padang terkukur layaknya.
tak paham? inilah namanya metafora*yang sebetulnya aku sendiri pun sesat :3

baru lepas melepak kat kedai kopi cap APAKAH?? . aku rasa patut dinobatkan sebagai kedai kopi paling gempak abad ini. naik biol kepala otak aku. hantuk2 kat dinding dua tiga das baru ok sikit.

dan sebab lepak situ la aku jadi macam orang sasau tetibe tak reti nak hupdate blog ni. ayat lintang pukang. nak buat macam mana, kena troll dengan si IK ape ntah name dia. gigih kemain nak jd tukang komen terakhir sbb kononnye akan diREVIEW. last2 hampeh. terpaksa surrender. sadis oh. tapi blog lu sangat ohsem la IK. serius. tak tipu

tapi motif aku update ni bukannya nak crita pasal kat atas tu. cis. intro pun dah seangkatan dengan sungai nil. ape kes? ade ke orang nak baca ni? kalau tulis kat kertas ni dah lame aku renyuk2 campak dalam tong sampah. buang masa.

ekceli cik IQA kesayangan ni tadi datang buat serbuan. tanya nak hupdate ke taknak. tu yang tetibe hupdate tak menentu hala ni. ayat lintang pukang pun main langgar je. ekceli aku free dari hari khamis lagi. tapi takde feel nak update blog cikai ni. sebab serius idea aku berlambak. so, aku macam oh wadefishh men! mana satu aku nk hupdate ni? haa gittew. antaranya?



1) aku nak hupdate pasal anon yang terlebih ajar tu
2) aku nak hupdate pasal form 6. low standard sgt kah?
3) aku ingat nak buat review blog
4) aku nak tayang header baru aku (perlu ke?)
5) takde dah
6) kan dah cakap takde dah
7) takde dah! tu je aku nak cakap. kbye

Friday, 18 May 2012

Kau Memang Selfish!

Assalamualaikum.

"KAU MEMANG SELFISH PON!"

the moment i heard that word, aku rasa macam,
oh my God! really? am i really selfish? seriously??
ya Allah. jahat sangat ke aku ni? aku pentingkan diri sendiri selama ni? kenapa aku tak sedar?
ya Allah, aku dah sakitkan hati orang2 sekeliling aku. kenapa aku tak alert?

ya Allah. aku dah sedaya upaya berusaha nak jaga hati orang2 sekeliling aku. orang2 yg aku sayang especially. tapi kenapa? selfish. aku langsung tak perasan yang selama ni aku pentingkan diri sendiri. selfish dari segi apa? 
soal tak ikut cakap orang maka aku selfish?
soal aku makan ikut selera aku maka aku selfish?
soal apa lagi?

maaf aku tak perfect. maaf aku still lagi failed dalam soal nak jaga hati orang yg aku sayang. maaf jika benar aku pentingkan diri sendiri. maaf

and yes, saat aku dengar ayat tu, aku rasa aku manusia yang tak berguna. kawan yang tak berguna.
the only thing that i wanna do that moment till now is, 
oh dad please. im begging u, i wanna quit this studies. i hate this place. i hate my own place. i hate being ignored. i hate being annoyed. i hate being hated. i hate dat i couldn't satisfy people around me. 

ya Allah. this is not easy for me. please make it easy.
yes, this is the only word dat i'm able to recite every second.

hey you, yes you there. listen. nope, i mean, read carefully
dear friend, deep in my heart, i love you. i love you as a friend. not only for today, not until tomorrow, but i love you as a friend here and after. if possible, aku nak kau jadi kawan aku dunia akhirat.
tapi, layak ke aku? aku bingung. aku confused.

kalau boleh aku nak lari. jauh dari sini. kalau boleh.

MAAFKAN AKU.


Thursday, 17 May 2012

Follow-Unfollow. Acano lah?

Assalamualaikum..
yeay! i'm back. rinduuu kiteww takk? tak eh? fine

jap nak cakap, ade org follow kiteww pastu unfollow balik 
*sbb aku x follow dia balik kot? -like i care. kahkah
nampak sngt tak ikhlas kan? dah ckp awal2 pon aku bizi tak sempat nak balas jejak segala.
nampak benar lah dtg blog buruk ni stakat tekan button follow, pastu shout 
"kitew follow awak.. follow balik aw aw!"
bukannya baca pon entry yg terpampang mintak simpati supaya dibaca tu -_-

sukahati la awak. saya tak kesah pon dengan angka follower tu :3
aku buat blog bukan sbb nk pemes dgn angka follower yg beribu riban, bukan jugak dengan jumlah komen yg beratus-ratus macam retis. and, bukan jugak sbb dok gilakan duit pakcik nuffnang tu.
*ade jumpa iklan nuff tak kat blog aku? takde kennn :3

aku buat blog sbb sini jela tempat aku merepek bila bosan. sini jugak la tempat aku mengumpul sahabat2 sejati kat alam maya ni macam anak pakcik karimjuber bajet hensemMKS kaki berangan and ade la lagi beberapa kerat. i did mention earlier dalam entry sebelum ni.
so, i no need u as a follower sekadar pada nama. y u no understand? i'm juz looking for someone that can be a good friend like three of them. dats all. thank youu :D

xtau pun ape motif aku letak gambau ni -_-

kbye! :D



Tuesday, 8 May 2012

PM Pun Tak Sebizi Gua

Assalamualaikum...


As the conclussion, aku sendiri pon tak tahu sampai bila kebizian aku ni akan berakhir.
maka?

awak dan awak dan awak awak sekalian:

guess what i'm saying

seeya! :)


p/s 1: maaf ayat tunggang langgang
p/s 2: maaf kalau tak sempat nak balas tapak kaki kalian :O
p/s 3: sorry syahir n onie, tak sempat nk join segmen yg kalian tag. SORRY :(
p/s 4: eh, btw doakan keselamatan titeww tau! :)

Friday, 4 May 2012

Runsing+Penat+Kecewa+Ohsem=a Happy Happy Day

Assalamualaikum..

jap, nak buat ayat bajet retis kejap:
umm.. sorry readers.. kiteww bizi cawngat cawngat minggu ni.. mesti ade yg bengang kan sbb ade yg pollow kiteww tp kiteww tak pollow balik. eshh2. tamo mara mara. tamo tamo *geleng2 kpale*

heh heh. awak. kite biziii. nt kite pollow awak balik. ye? ye?
blog2 kesayangan gua pon tak berape sempat nk jenguk. sadis
serius kehidupan aku semenjak dua menjak tiga menjak dan bermenjak menjak ni bizi mengalahkan PM. betul, tak tipu. hari ni pon akceli aku (students UiTM kampus KB) kena pegi jumpa dato' jib.wajib katanya. tp aku malas nak pegi. penat tahu? shopping lg bagus. haha. opss

nak dengar cite tak? jomla jomla *tarik2 baju* rumate aku yg sorg tu tgh seronok sambung tido. heaven gila d hari jumaat ni. yg lg sorg pulak? entah hape yg dbuatnye depan laptop tu ha. main game agaknye :3
aku? bosan gila. so, baik awak layan titeww membebel kt sini. kalo tak, titeww piat tinge awak. 
*pengsan doploh minit*

oh, pasal kebizian kiteww tu. mggu lepas cuti, tp otak tak cuti pon, dok runsing pasal test dan esaimen yg belambak. pastu hari isnin ade test. selasa takleh rehat gak sbb rabu ade test pulak. khamis? lagi lah bizi. kluar rumah pkul 9.30 pagi, jumpa katil pukul 12 mlm. peh!
tapi kan, khamis(semalam) merupakan a happy happy day bagi aku. kenapa?

1) semalam aku dengan bangga nye mengejoinkan diri dlm program 'walk with me'. berjalan sejauh 7km bersama sultan kelantan. sultan sanggup mencemar duli berjalan bersama rakyat. mana nk cari? :D
 oh x nampak muka sultan yg hensems :3
dapat baju cantik dan sijil hokkay ^^
 sebelom mula
jalan smbil pandang belakang mmg style :3
eh, dh TAMMAT! XD

eh jap, ade lagi.

2)  malam pulak pegi dengar ceramah free dpd Ustaz Don si hensem dan Ustaz Azhar Idrus.
ohsem gila mereka. makcik2 dan pakcik2 pon beriya gelak. aku yg muda ni terpaksa cover gelak kontrol ayu. bhahaha. ok yg ni xde gambau. saje mls nk tempek, korang bukan nak tengok pon. HEWHEW :3

tu je aktivitas nya. tp it takes time for the whole day. u noe? y u don't noe?
sekian.

motif:
nak cakap sorry tak sempat trace tapak kaki korang. tunggu ye, gua datang ni, gua datangggg~ eh. terover pulaks. kbye

Tuesday, 1 May 2012

Special Edition: Hati Perempuan Ini


Hati perempuan ini...
sungguh rapuh pada lumrahnya
serapuh dahanan kayu menanti tiba gugurnya waktu
namun...
rapuh lagi hati perempuan ini..
malang

hati perempuan ini..
tampak kuat pada zahirnya
kasar pada perilakunya
terkadang biadab pada percakapannya
namun hati perempuan ini...
adakah yang bisa mengerti isinya?

hati perempuan ini...
ibaratnya secebis kapas
tampak kasar bila dilihat
tapi...
pernahkah sekali engkau menyentuhnya?
kasarkah ia?
atau..
lembutkah ia?
atau mungkin...
nipiskah ia?

hati perempuan ini...
tiada cukup kasih sayangnya
ibaratnya si padang pasir
tandus

hati perempuan ini...
andai dapat dilihat
ibaratnya seperti gelas kaca, retak
mungkin...
tidak dapat lagi menampung
walau setitis air cuma

hati perempuan ini..
ibaratnya secarik plastik sampah
dicari bila perlu,
dibuang bila tak mahu
pilu

hati perempuan ini...
tidak banyak permintaannya
cuma sedikit
bukan harta dan wang berjuta
cukuplah sekadar
sekudus kasih
yang tidak akan pernah rapuh
juga perhatian dan masa, secukup rasa
kerana itu sahaja
penawar hati perempuan ini..

wahai si pencuri hati perempuan ini..
fahamilah
fahamilah
jika benar hati lelakimu itu
ikhlas menginginkan hati perempuan ini...
maka, berusahalah
berusahalah
kuatkanlah hati perempuan yang rapuh ini
tebalkanlah hati perempuan yang makin nipis ini
siramilah hati perempuan yang tandus 
ibaratnya padang pasir ini
dengan
cinta dan sayangmu seikhlasnya

retak hati perempuan ini,
jangan dibiar menyapa belah
kerana...
kaulah racun
kaulah penawarnya

sekian.

note: sorry readers, kejiwangan melanda. sila jgn mengeluarkan isi perut anda :3