!~THANKS FOR VIEWING~!

!~W.E.L.C.O.M.E~!
ini belog buruk dan berhabuk dan tak laku dan dan dan... kbai.

Friday, 18 May 2012

Kau Memang Selfish!

Assalamualaikum.

"KAU MEMANG SELFISH PON!"

the moment i heard that word, aku rasa macam,
oh my God! really? am i really selfish? seriously??
ya Allah. jahat sangat ke aku ni? aku pentingkan diri sendiri selama ni? kenapa aku tak sedar?
ya Allah, aku dah sakitkan hati orang2 sekeliling aku. kenapa aku tak alert?

ya Allah. aku dah sedaya upaya berusaha nak jaga hati orang2 sekeliling aku. orang2 yg aku sayang especially. tapi kenapa? selfish. aku langsung tak perasan yang selama ni aku pentingkan diri sendiri. selfish dari segi apa? 
soal tak ikut cakap orang maka aku selfish?
soal aku makan ikut selera aku maka aku selfish?
soal apa lagi?

maaf aku tak perfect. maaf aku still lagi failed dalam soal nak jaga hati orang yg aku sayang. maaf jika benar aku pentingkan diri sendiri. maaf

and yes, saat aku dengar ayat tu, aku rasa aku manusia yang tak berguna. kawan yang tak berguna.
the only thing that i wanna do that moment till now is, 
oh dad please. im begging u, i wanna quit this studies. i hate this place. i hate my own place. i hate being ignored. i hate being annoyed. i hate being hated. i hate dat i couldn't satisfy people around me. 

ya Allah. this is not easy for me. please make it easy.
yes, this is the only word dat i'm able to recite every second.

hey you, yes you there. listen. nope, i mean, read carefully
dear friend, deep in my heart, i love you. i love you as a friend. not only for today, not until tomorrow, but i love you as a friend here and after. if possible, aku nak kau jadi kawan aku dunia akhirat.
tapi, layak ke aku? aku bingung. aku confused.

kalau boleh aku nak lari. jauh dari sini. kalau boleh.

MAAFKAN AKU.


34 comments:

Boni JLL3 said...

uiksh!!! awak.. sabar2 ye.. banyakkan bersabar.. jangan ikutkan emosi tu

syafiqakarim said...

buat derk je la.
bosan la cite bab kawan ni.
taik semua nya

Anonymous said...

kalu nk kate psl mkn mmg bdh la ak kan kate ko selfish..kalu ko nk taw,dr sem 1 lg ak byk bsbr ngn ko sbb tu ak kurgkn bckp dgn ko sem ni..ak nmpk antara ak dgn nurul ade,ko akan pinggirkan ak..ak jd mcm org bodoh je sorg2..bukti?time kesat,time dlm kelas..mmg mnde tu nmpk kecik je tp kalau dh selalu x ke sakit hati?even ak pinggirkn ko sekali pon ko tengking2 ak..ak bt ape?ak senyap je mase tu..ak ikut je ckp ko,slame ni la kn ak byk je pendam sorg2..ak tgk je ape yg ko bt kat ak weh..3 sem ak pendam sorg2..sem ni ko jd baik ngn ak pon sbb nurul dh x skali..org lain mmg x nmpk,tp yg rsenye ak and bkn sbb ni je weh,byk bnde lg ak pendam..ak x nk gdh sbnrnye,tp ko yg mnybabkn ak ungkit sumenye..sorry~

Mr.She said...

cik anon, smua org buat salah. semua orang buat silap. mungkin kau perasan macam tu. tapi sumpah aku xde niat pun nk pinggirkan kau. sumpah. memang dulu aku lebih rapat ngn nurul. aku tak nafi. memang pernah kau merajuk sbb konon aku ngn nurul pinggirkan kau. tu cerita lama. aku ingat, sem 2 dulu kau sentap sbb aku bisik2 ngn nurul, tp x bgtau kau kan? tai kau kena ingat, since sem 3, aku sedaya upaya jaga hati korg berdua. kau nak nafi aku tak kesah. tapi hati aku? yang benar2 tahu Allah je. aku syg dua2. aku syg nurul, aku syg kau. jgn la expect semua manusia ni perfect. kau pun pernah jugak selfish. tapi aku x pernah dendam ngn kau. aku sentap ngn kau aku tak pernah buat perangai ngn kau. depend la. aku xleh terima situasi mcm ni. kau masam muka, aku masam muka. kalau kau rasa kau xleh nk maafkan aku, xleh nk get long ngn aku, sokay. aku pindah. insyaAllah kalau jumpa rumah lain, aku pindah

kura said...

alololoooo mr she. rilek la dih dih. hehehh

Anonymous said...

ko mmg pndai,nk tunjuk dkt sume ke yg ko baik?jge hati konon..
tpulang la eh,kalu rse nk pndah terusknla..lepas ni x pyh la nk tulis kat blog or post kat fb,x pyh la nk tunjuk kat sume org ye..kalu x puas ati ckp je dpn2..

Mr.She said...

dah memang aku dari dulu pon jahat kat mata kau. kat mata sape2 skalipun. suka hati kau lah. kau lah yang baik. aku lah yg jahat. x sangka. aku ingat kau sahabat. bukan rupanya. kalau aku tahu dari dulu kau dendam ngn aku, dari dulu lg aku blah. at least aku post kt blog, aku tak mention pun nama kau. aku tulis secara umum. suda la. pinggan tak retak, nasi tak dingin la.

Liyana Izzati said...

Rilek la sis. Kadang-kadang kita dah okay tapi orang suka jugak buat cerita macam-macam. Buat rilek jerr. Just layan diorang setakat yang kita mampu jer sebab yes takde orang sempurna k. :)

KorN said...

no komen

Anonymous said...

ak x kate ko jht weh,ko ak due2 salah..salah ak sbb ak pendam and bdendam,salah ko sbb ko x reti jge mulut,jge ati..ak ingt sume yg ko bt kat ak dr sem 1 smpai skrg ni,bile ak slalu pk ak jd skt ati walaupun ak nmpk sem ni ko mmg byk berubah dr mule2 ak knl ko dlu..tp tu la,bile ak t'ingt balik ko pnh tengking2 ak,ko pinggirkan ak,ko slalu pntingkn dri n sbb tu la ak jd pndendam gini..btul la tu,sume org x perfect,ak sndri pon byk giler klmhn..kalau ko nk benci ak skalipon lps ni terpulang la k..

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

bwk bersabar yer wahai sahabat blogger..

bai baizura said...

sabar itu separuh drpd iman.:)chill jek. ahha:p

Selendang Merah said...

bykkan bersabar yew awk..segala yg berlaku ada hikmahnya

Ardini Izzati said...

Chill, sis. Jangan ambik port sangat hal ni k.

sis92 said...

errm speechless..kuatkan hatimu sayam ..itu je mampu nak cakap..semoga Allah buka hati kamu dan kawan kamu :)

Teenager Housemaid said...

kdg2 susah utk puaskan hati semua..
awak, tabah ea? :)

Anonymous said...

hukum karma..jgn berlagak baik di blog..sememangnya kau bnyk menghina org..taubatlah..

aku anon lain..x kenal ke??budak yg kau sakitkan hati kat sekolah dulu

Mr.She said...

haha. x sgka pulak ade anon lain kn? setakat pakai nama anon, pape pon kau boleh tulis. eh, kesah pulak aku? aku hina orang? eh, kau silap org la. x pyh nk main sound2 aku pkai name anon la woi. pakai nama kau sikit aku nk tengok.

syafiqakarim said...

chills babyyyyyy
haha ala,benda gini mmg biasa jadi.
student life.skolah ke,kolej ke.wajib
terjadi.tp at the end nanti itu lah yang akan mematang kan kalian.itu lah kenangan yg kalian ada.yg bole jadi kan sbg panduan dan pengajaran.

buang yg keruh amek yg jernih.
tak kesah siapa salah siapa betul.
ada masa slow talk,kalau xboleh,boleh kan juga.tp kalau masing2 buka aib masing2 dosa nanti.....dah dah,ikhlas kan hati demi kehidupan sejati.ewah.

p/s :aku bukan anon.huhu

Mr.She said...

mane nye cik anon? cepat le menjelma. jomla kita berkenalan. jom jom. rasa macam tak sabar pulak nak kenal kau ni. cube bgtau nama kau, sekolah kau. nk bg no.ic pon boleh. hahah

Zakaria's daughter said...

alaaa wehhh alaa wehh.
buat bodohhhh.
wa taksukaaaaa orang yang cakap kite mcm ni macam tuhhh.
suruh dorg cermin diir baru cakap orang hokay?

shedameor said...

takde orang yang perfect dalam dunia ni :)

Anonymous said...

kalau x kisah kau x tunggu aku post kat belog kau ni, dah2 la berlagak baik..kawan kau tu pun dah tau perangai kau..org ingat kau tu ok..cuba kawan dengan kau betul2..perangai dalam blog lain dari dunia asal..kau tak insaf2 lagi ke? asyik maki orang je kerja kau..betul la kata kawan kau, kau memang penting diri pun..agaknya berapa ramai yang dah terkena dengan kau..nak ic aku ke??? 900605-03-!@#$...nasib la aku jauh dah dari kau..nama aku start huruf J...cari2..ooo..lg satu aku tak de belog mcm kau ni, ye lah bukan mcm kau nk pretend baik depan blog 24 jam

Anonymous said...

blurp blurp

Anonymous said...

ooo..comment nak kena approve dulu ke.knp?? takut orang tau perangai buruk kau tu

Mr.She said...

haha. serius aku kesian kat kau anon. dtg dari planet mane tah kan tetibe nk maki aku. ni lg 1, aku rase aku takde kawan yg name huruf J. kalau kau bukan LOSER,bgtau la nama penuh kau. senang aku nak g melutut depan kau nt.

lg 1. aku berlagak baik kt blog? kau memang buta. kau baca semua entry aku. aku rasa 1 ni je entry yg aku post konon baik sbb ape? sbb aku nk mintak maaf ngn kawan aku. yang kau nk butthurt sgt ngn aku knape? setakat nak jadi tamu tak diundang kat sini, kau better blah la woi. aku tak perlu 'khidmat nasihat' kau. AND, aku tak pernah nak berlagak baik pun. kau tanya la sape2 pun yg kenal aku, sume cakap aku jahat. kenapa? sbb aku kalau nak buat baik, aku takde la nak tunjuk2 kat orang. aku memang saje pun biar orang nampak yg aku ni jahat. kau? HAHA. blah la woi.blah

P U C A T said...

bersabar banyak2.
sesungguhnya Allah sentiasa bersama org yg sabar.

O CIKTEDDY said...

org selalu salah faham ngn kite..biase la tu,cik pon dh bnyk kali da mcm ni..sabar ^^

Fiza Diaries said...

sabar banyak2 ye Mr.she.. :)

~~oOpEt~~ said...

banyakkn bersabar eh :)

Suhami Ahmad said...

kenapo ni...

Encik Atan said...

sudah!jgn jual ikan lagi....

syafiqakarim said...

hm..u taknak update ke ni bebi

Al Kisah said...

eh sapa yang jual ikan..??

oh my english..