!~THANKS FOR VIEWING~!

!~W.E.L.C.O.M.E~!
ini belog buruk dan berhabuk dan tak laku dan dan dan... kbai.

Thursday, 30 June 2011

BEAUTY AND THE BEAST

Fuhhh~ amoih, banyak benor habuk.. hahah. Dh lme x mengupdate blog neh.. kekontangan idea lah, sesape ada idea lebih? Mintak cket.. hihi. Tgk tajuk tu, pernah dengar tak ayat tu? Mesti pernah kan3.. x pernah dgr ke? Alahai.. lantak kome la.. hohoho horlicks! Bila sebut je pasal beauty and the beast ni mesti kita akan tebayang pasangan yang tak secocok kan? Kalau si pakwe nye hensem, awek mesti tak cun, n vise versa. Dynda pun selalu terfikir, kenapa begitu dan kenapa begini?. Bukan dynda sorang je yang selalu fikir macam ni, kawan2 dynda pon bnyak yang tertanya2 pasal soal ni. Korang pun mesti pernah terfikir kan? Haa toksah nak tipu, tembak kang! :p

Dialog yang selalu dynda dengar:

Girl 1: wehh.. aku jeles betul la dengan si *tutt* ni.. pakwe die hensem siot.. die tu bukannya cun pn..
Girl 2: beb2, ce ko tengok tu, kat sane tuuu... tu tu tu! Nampak? X padan r.. awek tak cun langsung, tapi pakwe, perghh.. bila la aku nk dapat pakwe hensem. Jeles. Sobs..
Girl 3: ala.. biasa la.. orang kata, girl yang cun akan dapat pakwe yang tak hensem. Pakwe kita tak hensem, so maknanya kita cun la.. hik3 (mmg perasan lebih la perempuan ni!)

Tapi kenapa dynda bagi dialog yang girl je? Laki lak cmne? Haa. Yang tu tak tau la, sebab kalo laki cakap pasal perempuan, dynda tak amik port sangat..

Tapi kalau fikir2 balik, adil la kot. laki hensem+awek tak cun, awek cun+laki tak hensem. So, bila gabung beauty n the beast tu, mesti la dpt ank yg comel2 je kan? Kalo hensem+cun n tak hensem+tak cun je, nanti makin berkurang la generasi muda yang comel2, cun2, n hensem2 kan? Hahaha.. ok aku dh bengong cipta formula sendiri! (agak2 boleh jd prof tak??) hahaha..

Last but not least, syukur la dgn apa yang kita ada.. ye dak?



**Tapi aku yg tak cun ni knape tak penah dpt laki yg hensem pun?? Ini baru la tak adil namanya.. wawawa! :p tapi tak kisah la, rupa bukan no.1.. yang penting hati.. biar rupa tak smart asal hati smart der.. kan3? Dah, dynda stop merapu, pegi tido! Heheh J

p/s: tapi.... berapa banyak tapi daa.. -out-

Thursday, 23 June 2011

Expect The Unexpected

Hati org ni susah nak jangka kan? Kadang2 kita sendiri pun x boleh nak baca hati orang yang paling dekat dengan kita. Tak kira lah sape pun, family kita ke, kawan baik kita ke, kekasih hati kita ke.. Kadang2 bila orang yang kita sayang tersenyum kita anggap dia gembira, walhal kita xtau pun ape yang tersembunyi di sebalik senyuman dia. Kadang2 kita cakap something yang takde niat langsung pun nak marah or sakitkan hati dia, tapi bagi dia, dia rasa macam kita marah dekat dia. Memang hidup ni unexpected kan? Semua benda. Bukan soal hati je. Soal lain pun same. Ermm.. kalaulah kita boleh expect ape yg akan jadi in the future kan best. Mesti takde benda buruk yang akan terjadi kan? Semuanya good thing je.. tapi, inilah namanya kehidupan, penuh dengan cabaran.
****
Awk, tadi org call awk.. then awk reject. Lepas tu org text awk Tanya knape reject? Takde pun unsur marah di situ, tapi awk yg tiba2 hangin cakap org marah awk. Tolonglah, takde niat langsung org nak marah awk. Org faham awk sibuk dgn kerja awk, sory la sebab org terlupa skejap yg awak tgh kerja time tu. See? Ni pun unexpected kan? Tak sangka soalan simple mcm tu pun boleh dikira sebagai marah. Last2 org jugak yg tersentap. Awk, kalau org dpt expect soklan org tu boleh dikategorikan sebagai marah, org takkan Tanya macam tu. Kalau masa boleh diundur, org takkan call awk time tu tadi. Sorry la wak, org memang takde niat langsung nak marah awak.
****
Kadang2 pulak kita rasa org tu jodoh kita, tapi sebenarnya bukan. Kadang2 bila kita buat something, kita expect orang akan suka, tapi kita tak tahu yang ada jugak orang yang tak puas hati dengan apa yang kita buat tu. Kadang2 kita nak hiburkan hati orang yang kita sayang, tapi kita tak tahu yang kadang2 orang tu cukup menyampah dengan hiburan yang kita sampaikan. Kadang2 kita benci orang tu, tapi lastly orang tu la yang kita sayang. Kadang2 kita kutuk orang tu, tapi tup tup orang tu pulak yang jadi kawan baik kita. Kadang2 kita Nampak orang tu sombong, tapi hakikatnya tak seperti yang kita sangka. And lastly, kadang2 dynda pon rasa hairan n tak sangka yang dynda tetibe taip entry dgn begitu serius n guna ayat2 yg skema macam ni! Hahaha.. J


Tuesday, 21 June 2011

Over Caring: Perlu ke?

Ok, hari ni sesi jiwang2 pulak. Sesape yg suka jiwang2 karat tu moh le penuhkan saf.. hohoho :P

Sape penah bercintan cintun? Ce angkat tangan macam sayer~ (^_^)”)
sape yg x penah tu dok diam2 sudeyh.. eleh, skarang ni susah la nak jumpe org yg x penah kapel kn? Kanak2 jela KOT yg x penah.. hey, even budak skolah rendah pon dah pandai nk berlovey dovey.. ape nk jadik la, kanak2 millennium la ni?? Millennium la sgt kn. Chenta munyett namanya tu dik oi... aish! Donia donia..
Dah, yg sedang berchenta munyet tu xpyh amik port sgt lah kn. Skg ni dynda nk ceghita pasai cinta org dewasa SAHAJA. Ok aku jdik minah jiwang kejap arini. HAHA! Bla la ko dynda!

Ermm.. bg org yg tgh berlovey dovey tu, mesti sume nk partner yg caring, loving and what so ever kn? Tapi klo over caring a.k.a suka mengongkong tu cmne lak? Sampaikan setiap perkara dia nk amik tau. Hari ni pegi mana, buat ape, pegi ngn spe, pkai bju ape kaler ape, kuar lme mne, mkn dgn spe blablabla.. klo ckp kuar ngn kwn, smpai nme kwn tu pn dye nk tau, lmbt jwb fon 10 saat pon kne mrh, lmbt bls msg 1 minit pn nk melenting. Dalam erti kata lain, sume benda la dye nk amik tau. Hal2 remeh, hal2 kecik yg x patut amik tau pon nk kne report kt dye.

Ha, klo korg ade partner camni, ape korg rse? Klo dynda, RIMAS dowh!! Ade jugak kwn dynda yg penah mengadu bf dye kuat mengongkong, mmg pengongkong tegar lah. Kesian dynda tgk dye, nk buat ape2 pn x bebas. Msg ngn classmate laki sbb nk tnye psal assignment pn kne mrh smpai kne baling telefon ke dinding! Ape kejadahnye, x matured lgsung. Dynda pn penah gak dpt bf yg suka mengongkong, lastly ape jdik? Selamat tinggal la wahai lelaki yg suka mengongkong hidup ak0o! HAHA! Eh, come on lah, baru jdik pakwe/makwe je pon, xpyh na nk kongkong sgt kn. Cket2 tu xpe la kot. tapi kalo smua benda, nk buat itu x boleh nk buat ini x boleh, itu sudah lebih.. ye dak? Kalo dye nk hang out skali sekala ngn member2 dye, biar jela, xyah la smpai sume nme member2 dye tu pon nk kne bgtau anda. Adeyh, knape la mesti ade mnusia yg perangai mcm ni? Mintak simpang la dpd aku jumpa lg dgn mnusia yg mcm ni..cukup lah skali.

Pergh! Mmg jiwang ar ko arini dynda! HAHA. Eleh, mcm la korg x penah jiwang2 kn? Kn? Stiap manusia ada perasaan ingin menyayangi dan ingin disayangi laa.. tipu la klo xde. Tp klo ade mnusia yg xde prsaan mcm ni, agknya sumtin’ wrong somewhere la.. KOT! haha. Neway, majulah sukan utk Negara. ß XDE KENA MENGENA LA NGOKS! Ah, peduli hape aku... :P


p/s: renung2kan, dan selamat beramal.. J

Monday, 20 June 2011

Insomnia ke?? OMG!

Haha, ye2 O je tajuk kn? bnyak la ko pnye insomnia dynda oi.. baru xleh tdo smpai kol 2 pg je pon.. klo insomnia mmg xleh tdo langsung! Kan? Kan? Ok2 la.. temporary insomnia! ß nk jugak2 gne title tu skejap. HAHA! Oii! Ko gile ke dynda? Bhya kot pnyakit tu. Ko nk sgt ke?? Err, TAKNAK..mintak simpang la, nt jd mcm dlm movie The Nightmare on Elmstreet, ngeri~! Aish, pengaruh movie budak ni nih!

Ape sbenarnye aku nk merapu nih? Hohoho.. dynda xleh tdo la ni, ble dh xleh tdo jd busan, ble busan mula la jdik temporary unsoundmind (guna ayt LAW jap). Eh! Xde2, dynda soundmind lah! *tak pepasal org xnk kwn ngn aku nt. HAHA. Sory ye pakcik gurau. Tu la beb, aku dh ckp jgn kacau aku tido.. kang dh x pepasal aku xleh nk tdo nih, so mula la aku merepek repek smbil mkn kerepek kt sini nih. Aku dh nk smpai kayangan dh pon td, yg ko call pahal? Skg ni spe nk tggungjwb? –sila postkn ubat tido utk aku doblas bijik. Yaiks! Animal ape tu ubat tido ha? Ko penah telan ke dynda?? NOPE! Aku budak baik laa, sentuh pon x penah tau. Betol, tak tipooo! (O.o)v

Knape dynda taip entry ni?? Nk tau knape? Sbb nk suruh mengantuk balik.. so, skg dh rse mengantuk balik, yeay! Boleh TIDO~ hip hip hooreyy~~~! Zzzzzzzzzzzzzzzzz

P/s: 1-knape bnyk sgt  aku guna tnda seru nih? Tah, aku pon xtau knape. J
        2-anda kecewa dgn entry ni? Ok maap maap! im sorry~~ :D
        3-dream world,here i come~ >_<

Sunday, 19 June 2011

P.O.L.I.G.A.M.I.!: Ape Pendapat Anda?

Aishh, poligami la pulak.. Ko mmg suka lompat2 kn dynda? kejap jiwang, kejap merapu, kejap emo...yg ni aku xtau lah nk msukkn dlm kategori ape pulak.  Eh, sukahati gua la hak gua.. >_<
Agaknye la kn, ade tak laki yg x suka poligami? Usually klo sebut je pasal poligami, yg laki mula la excited kn? Yg perempuan pulak, dengar je pasal poligami mesti rasa tergugat kn? Majority la.. bukan semua, KOT! yelah, pmpuan mne yg sggup nk kongsi laki dye ngn pmpuan lain, ye dak?? Aku pon x sggup.. *M.T.O please take note ye!.
Ari tu ade sorg kwn laki dynda tnye,
 ape pndapat awk pasal poligami? Haa, jujur2!”
Ok, nk jwpn jujur kn?
 erm.. bg sy la kn, poligami mmg la x salah.. tp depend on situation la, klo niat laki tu berpoligami sbb nk tolong perempuan tu or ats sbb2 tertentu yg dibenarkan oleh syarak, xpe la..(ceh,tau pulak ko ckp psl syarak ye dynda) TAPI, haa.. ade tp tau! TAPI KALO LAKI AKU YG NK POLIGAMI, X PYH MIMPI LA YE!”-there’s no hope for u my dear..
ha, nk jwpn jujur sgt kn.. jujur n ikhlas lg tu! Hmm..

motif?: aku pon xtau ape motif aku post entry ni =_=”

ade kaitan ke gmbar ni ngn tjuk kt ats tu?? ah! ade ku kesyah?! :p

Saturday, 18 June 2011

AL KISAH BER’BLOGWALKING’

Pada suatu hari.. ade seekor arnab dan kura2...
Eh!  Dan dan cite sal arnab ngn kura2 pulak.. tp dynda mmg nk cite sal kura2 pon ni.. kura2 kt alam maya..haha. tp knape mesti kura2??  Haa.. klo nk tao bce la smpai habes.. hehee.. (ketawa sopan)-sopan ker..?hahah
Dah2 jgn nk merapu meraban sgt lah kan. Kura2 ni hebat tao, pndai berblogging lg.. bukan mcm dynda neh, nk berblogging konon, tp post entry pon tah hape2.. (suka hati aku la blog aku!) J lalala~~
Citenye cmni.. haritu dynda ade ler mnyemak kat page ape tah kt fb.. lupa pulak nme page tuh 
(dh bnyk sgt aku like page kt fb tuh smpai lupa yg mne 1) ß xde kje la nih nmenye!
Mnyemak pnye mnyemak, tetibe jmpe harta karun! Tp x kaya2 pun. Hapeee pun tak boleh! Time tu klo x silap ade la sesi promote mempromote blog..  tetibe trjumpe link http://sikurakurapurapura.blogspot.com/ see?? Link pon dh mcm klakar ye dak? So dynda pon klik la link tu

Klik2

Loading......

Done!

Nk tau ape jd? Rse mcm nk gelak guling2 pon ade bce blog incik kura nih. Siyes masok air habaq hang.. klo x cye, try la usha blog dye. Klo tak klakar sila cari saya ye (cari la klo jumpa! :P) nah dynda link kn lg skali 
Sy dh follow, anda bila lg?hahaha..

** cewahh, promote blog org lak.. blog aku sndri pon dh mcm telur d hjung tanduk.. hahah

p/s: sory yer incik kura, termengumpat pulak! :D

Friday, 17 June 2011

HeY EmO,STAY AWAY FROM ME~!

Hey dear, im sorry bout last nite. Mybe dat was my fault. As usual, im always d one who create d trouble. U said, “xde angin xde ribut tetibe je nk melenting” yeke? R u sure xde angin xde ribut? Kt sini ade je angin smalam. Siap ujan lg.. HAHA. Ok2 kidding.
 Bnde ni dh lme org pendam la wak.. so, ble dh lme pendam, smpai 1 tahap msti la
!~**BOO0ooM**~! 
meletup mcm bom jangka. Memang la, bnda kecik je sbnrnya.. but u noe me rite? Susah nk kawal emo.. panas baran.. tu la prangai awek awk ni haa.. sabo jela ye.. neway dear, org appreciate ksabaran awk.. layan je kerenah org ni kn.. hoho. Maceyh2~truskan bersabar la ye.. emo, i hate u. Please la stay away from me.. L
When we get fight, im always d one who asked you to leave me rite? I was like an idiot~! What will happen if u really leave me n find 4 another girl? D only word i can say dat time is “padan muka aku!”. Dear, please notice dat i really love u. If i ever asked u to broke up, dat was a lie. If i said i hate u, dat was also a lie.. i lied to u, n i lied myself too.. in fact, i cant imagine how can i live without u. U’re my last hope. Im sick of crying, tired of trying. Yeah, u’re not my first love, but i hope dat u’re my FINAL love.. btw, im always trust in destiny, if we’re destined to be together, praise to be God. Lets keep on praying dat dis is our destiny. May our dreams will become true. Amin... 
ILYSM.

Wednesday, 8 June 2011

ALAHAI PAKCIK POSMEN

Td kn, dynda duk la kt dpn rumah.. then ade pakcik posmen tu dtg umh
Posmen: awk nama ******* ye?
Dynda: ye sy..
Posmen: ok meh sini sign
Dynda: ok jp ea..
Posmen: awk baru kawen ye?
Dynda: ha? Haha, xde la..
Posmen: oh yeke? Sy ingtkn awk bru kawen..
Dynda: xde la, sy x kawen lg..
Posmen: ohh.. maaf la ye? sy slh aggap, nmpk mcm org bru kawen.. lgpn skg ni kn musim kawen kn..
Dynda: haha, ok2..
Posmen: awk blaja lg ye?
Dynda: ye, blaja lg..
Posmen: blaja kt mne?
Dynda: kt uitm ****** je..
Posmen: ohh yeke.. klo cmtu blaja la dlu ye..
Dynda: ha, yela.. J
Posmen: maaf la ye, sy slh aggp td.. J

Monolog dalaman: pahal pkcik tu tnya ak mcm polis? Haha rse mcm pnjenayah yg kne soal siasat pulak.. yg x tahan nye ckp aku da kawen.. mybe sbb pos laju tu dpd ‘cik abe’ kot, kbetulan ‘cik abe’ dynda tu postkn ubt resdung utk dynda.. mst pkcik tu pk “ohh..ni mesti laki ni post ubt utk bini dia kot...” tp ubt ape?? Haha, jgn mcm2 la pkcik.. adeyhh =_=”

Dynda: ha,xpe2.. ni ubt resdung ni..
Posmen: ohh cmtu.. jauhnye beli ubt.. J
Dynda: (dlm hati) ???? slh ke?? Huhu  =_=”

Friday, 3 June 2011

GEDIKS?? WHAT THE HELL!

Haa.. nmpak? Nmpak ngn jelas kn tajuk tu.. so, kpd sesape yg rse dye gedik tu (samada dye sedar dye tu gedik ke tak) kn, sory la.. bukan nk mgata sgt la kn.. tp nk lepas geram skejap. kejap je, x lama.. 
eh, asal pulak dynda nk kutuk2 org tu gedik ke hape ke.. lantak dye la.. none of your biz la cik dynda oi...”  
ha! Mmg la bkn urusan aku.. yg xde kaitan ngn aku tu, lantak la nk gedik ke nk hape ke.. do i care? Suka hati kome la.. idok le awok ni kesah.. tp klo dynda ckp ni, yg ade kaitn ngn dynda la ni.. awok ni idok le nk ceghita pnjg, tp awok nk tnye kome2 sume.. kome suka ke idok kalo ade pompuan tu, dah ade BALAK, then still nk MENGGEDIK ngn BALAK ORANG LAIN lg.. haa.. hape kome rse? Klo pompuan tu mggedik ngn pkwe kome.. jawab2. Huh. Dynda bengang gile la ngn org mcm ni kn.. rse nk bako~ je idop2.. (bak kate usop). Weh, klo ko gedik ngn laki lain yg still xde awek lg, lantak situ la.. (curik ayt ecah) tp ko gedik2 tu ngn laki aku.. ngok!! Eiii kurang ajar ko ni (ayt mira pulak). Ko dh tau pon dye tu laki aku.. skg ni slh sape?  jgn nk ckp “salah udin...” (ni curik ayt nurul pulak). 
Eishh plagiarism btol larh dynda neh, tau nk ciplak ayt org je.. hohoho.. 
neway ‘budak gedik’, ak mmg dh lme sabo ngn ko.. haa jgn ko carik pasal ngn aku eahh.. INGATTT..! (lastly, ayt upin ipin) huh! 
ADIOS AMIGOS!