!~THANKS FOR VIEWING~!

!~W.E.L.C.O.M.E~!
ini belog buruk dan berhabuk dan tak laku dan dan dan... kbai.

Tuesday, 21 June 2011

Over Caring: Perlu ke?

Ok, hari ni sesi jiwang2 pulak. Sesape yg suka jiwang2 karat tu moh le penuhkan saf.. hohoho :P

Sape penah bercintan cintun? Ce angkat tangan macam sayer~ (^_^)”)
sape yg x penah tu dok diam2 sudeyh.. eleh, skarang ni susah la nak jumpe org yg x penah kapel kn? Kanak2 jela KOT yg x penah.. hey, even budak skolah rendah pon dah pandai nk berlovey dovey.. ape nk jadik la, kanak2 millennium la ni?? Millennium la sgt kn. Chenta munyett namanya tu dik oi... aish! Donia donia..
Dah, yg sedang berchenta munyet tu xpyh amik port sgt lah kn. Skg ni dynda nk ceghita pasai cinta org dewasa SAHAJA. Ok aku jdik minah jiwang kejap arini. HAHA! Bla la ko dynda!

Ermm.. bg org yg tgh berlovey dovey tu, mesti sume nk partner yg caring, loving and what so ever kn? Tapi klo over caring a.k.a suka mengongkong tu cmne lak? Sampaikan setiap perkara dia nk amik tau. Hari ni pegi mana, buat ape, pegi ngn spe, pkai bju ape kaler ape, kuar lme mne, mkn dgn spe blablabla.. klo ckp kuar ngn kwn, smpai nme kwn tu pn dye nk tau, lmbt jwb fon 10 saat pon kne mrh, lmbt bls msg 1 minit pn nk melenting. Dalam erti kata lain, sume benda la dye nk amik tau. Hal2 remeh, hal2 kecik yg x patut amik tau pon nk kne report kt dye.

Ha, klo korg ade partner camni, ape korg rse? Klo dynda, RIMAS dowh!! Ade jugak kwn dynda yg penah mengadu bf dye kuat mengongkong, mmg pengongkong tegar lah. Kesian dynda tgk dye, nk buat ape2 pn x bebas. Msg ngn classmate laki sbb nk tnye psal assignment pn kne mrh smpai kne baling telefon ke dinding! Ape kejadahnye, x matured lgsung. Dynda pn penah gak dpt bf yg suka mengongkong, lastly ape jdik? Selamat tinggal la wahai lelaki yg suka mengongkong hidup ak0o! HAHA! Eh, come on lah, baru jdik pakwe/makwe je pon, xpyh na nk kongkong sgt kn. Cket2 tu xpe la kot. tapi kalo smua benda, nk buat itu x boleh nk buat ini x boleh, itu sudah lebih.. ye dak? Kalo dye nk hang out skali sekala ngn member2 dye, biar jela, xyah la smpai sume nme member2 dye tu pon nk kne bgtau anda. Adeyh, knape la mesti ade mnusia yg perangai mcm ni? Mintak simpang la dpd aku jumpa lg dgn mnusia yg mcm ni..cukup lah skali.

Pergh! Mmg jiwang ar ko arini dynda! HAHA. Eleh, mcm la korg x penah jiwang2 kn? Kn? Stiap manusia ada perasaan ingin menyayangi dan ingin disayangi laa.. tipu la klo xde. Tp klo ade mnusia yg xde prsaan mcm ni, agknya sumtin’ wrong somewhere la.. KOT! haha. Neway, majulah sukan utk Negara. ß XDE KENA MENGENA LA NGOKS! Ah, peduli hape aku... :P


p/s: renung2kan, dan selamat beramal.. J

5 comments:

Kiambang Puteh TheGiel said...

nnt pki pop-up windows untuk komen er dynda.....hehehe...leceh nk komen niey.....lpas tu tulisan sorry 2 say, puteh susah nk bace, klu leh jgn ade shortform n fonts tukar yg sng nk bace....hehehe....jgn mrah.....sharing is caring rite?.....klu bhgn komen nk hentam ape pown leh je......kih3x.....

sincerely : puteh,kiambanglayu.blogspot.com

Kiambang Puteh TheGiel said...

Pertamanya sila ikut Step sekiranya korang belum buat:



1. Buang Verification for Comments dengan menggunakan step ini



Dashboard > Settings > Comments > Show Word Verification Words > No



2. Buat Comment form korang sebagai Pop-up dengan menggunakan step ini



Dashboard > Settings > Comments > Comment For Placement > Pop-up window



3. Sesetengah terlupa tentang ini Adult Content . Disablekan dengan step ini



Dashboard > Settings > Basic > Adult Content > No



4. Sesetengah newbie juga terlupa tentang ini . Comment Show or Hide ?



Dashboard > Settings > Comments > Comments > Show



5. Ramai antara blogger lupa tentang ini Setting URL pada Widget Follower



Dashboard > My Account > Edit Profile > Link > Isikan URL korang



atau tekan terus kat URL nie



http://www.google.com/profiles/me/editprofile?hl=en-GB&edit=a



Supaya mase korang follow someone tuh. Bile owner yg korang follow tadi tekan pic korang tuh. Ade Link ke blog korang. Kalau tak, Tak dapat la free backlink ke blog kamu pulak.

miss dynda said...

ow ya? haha.. ok2 thnx 4 d info :)

pika said...

oh, sangat terasa dngan entry ni . pakwe pika pon mengongkong gak . tapi , kitorang still kekal smpai skang huhu ;'D

miss dynda said...

ouh yeke? mengongkong cket2 xpe.. neway smoga trus kekal.. :)