!~THANKS FOR VIEWING~!

!~W.E.L.C.O.M.E~!
ini belog buruk dan berhabuk dan tak laku dan dan dan... kbai.

Thursday, 30 June 2011

BEAUTY AND THE BEAST

Fuhhh~ amoih, banyak benor habuk.. hahah. Dh lme x mengupdate blog neh.. kekontangan idea lah, sesape ada idea lebih? Mintak cket.. hihi. Tgk tajuk tu, pernah dengar tak ayat tu? Mesti pernah kan3.. x pernah dgr ke? Alahai.. lantak kome la.. hohoho horlicks! Bila sebut je pasal beauty and the beast ni mesti kita akan tebayang pasangan yang tak secocok kan? Kalau si pakwe nye hensem, awek mesti tak cun, n vise versa. Dynda pun selalu terfikir, kenapa begitu dan kenapa begini?. Bukan dynda sorang je yang selalu fikir macam ni, kawan2 dynda pon bnyak yang tertanya2 pasal soal ni. Korang pun mesti pernah terfikir kan? Haa toksah nak tipu, tembak kang! :p

Dialog yang selalu dynda dengar:

Girl 1: wehh.. aku jeles betul la dengan si *tutt* ni.. pakwe die hensem siot.. die tu bukannya cun pn..
Girl 2: beb2, ce ko tengok tu, kat sane tuuu... tu tu tu! Nampak? X padan r.. awek tak cun langsung, tapi pakwe, perghh.. bila la aku nk dapat pakwe hensem. Jeles. Sobs..
Girl 3: ala.. biasa la.. orang kata, girl yang cun akan dapat pakwe yang tak hensem. Pakwe kita tak hensem, so maknanya kita cun la.. hik3 (mmg perasan lebih la perempuan ni!)

Tapi kenapa dynda bagi dialog yang girl je? Laki lak cmne? Haa. Yang tu tak tau la, sebab kalo laki cakap pasal perempuan, dynda tak amik port sangat..

Tapi kalau fikir2 balik, adil la kot. laki hensem+awek tak cun, awek cun+laki tak hensem. So, bila gabung beauty n the beast tu, mesti la dpt ank yg comel2 je kan? Kalo hensem+cun n tak hensem+tak cun je, nanti makin berkurang la generasi muda yang comel2, cun2, n hensem2 kan? Hahaha.. ok aku dh bengong cipta formula sendiri! (agak2 boleh jd prof tak??) hahaha..

Last but not least, syukur la dgn apa yang kita ada.. ye dak?



**Tapi aku yg tak cun ni knape tak penah dpt laki yg hensem pun?? Ini baru la tak adil namanya.. wawawa! :p tapi tak kisah la, rupa bukan no.1.. yang penting hati.. biar rupa tak smart asal hati smart der.. kan3? Dah, dynda stop merapu, pegi tido! Heheh J

p/s: tapi.... berapa banyak tapi daa.. -out-

4 comments:

miss lieya said...

hye.. btol3.. rupe bkn no 1.. yg penting ati.. kan3? heee.. lieya dah folo dynda.. btw,nice blog.. :)

miss dynda said...

like like like.. hehe, xde butang like plak! :P

thanx lieya.. :))

mariam safiahkhalid said...

setuju...hati mesti semart...huhu

miss dynda said...

trimas krn stuju.. nah amik sposen.. hihi :P