!~THANKS FOR VIEWING~!

!~W.E.L.C.O.M.E~!
ini belog buruk dan berhabuk dan tak laku dan dan dan... kbai.

Monday, 24 September 2012

Bersara Sementara

Assalamualaikum..

the very first thing nak mintak maaf sangat2 sebab tak balas balik jejak korang. yang tinggal komen, yang follow, yang jerit2 kat cbox. im soooo sory. tak sempat. lately banyak sangat benda nak kena fikir, plus masalah situ sana sini. nak manage perasaan yang upside down lagi. serius rasa macam serabut, serabai, semua semua lah.

and the most scariest thing is aku skang dah masuk ke fasa yang paling menggerunkan that is final year. gila scary tambah2 bila fikir :

"mampu ke aku habiskan part 5 ni tanpa failed?"
"mampu ke aku nak baiki balik pointer aku yang jahanam gara2 eco?"
lepas part 5 kena praktikal. nak praktikal kat mana?"
"mampu ke aku nak buat thesis nanti?"
"dah grad nanti, dapat ke entah keje"
"kalo tak dapat keja nak buat ape?"

dengan jumlah pengangguran sekarang mencecah 400,000. bukan sikit tu. ah. sesak otak fikir. taknak fikir pun kena fikir jugak. nampak macam lambat lagi, tapi sebenarnya tak lama dah. kot. takde masa nak main2 dah. tu lah, sekarang baru nak sedar diri kan. selama ni enjoy je lebih. hampeh.

so dengan ini aku nak cakap secara rasminya aku berehat sementara daripada dunia blogging ni. jumpa lagi nanti cuti sem insyaAllah. 

p/s: tapi kalau aku dah gian sangat nak hupdet nanti, aku hupdet je. tapi untuk blogwalking tu rasanya tak sempat. SORRY again :(

Friday, 14 September 2012

Hantu Peti Ais

Assalamualaikum..

ok sekarang aku bukan nak cerita pasal hantu petis ais yang dekat kedai runcit yang suka suki je nak rasuk orang yang kecoh dekat youtube dua tiga hari lepas. bukan ye. bukan.
[jadah apa lu crita?] -ABAIKAN.

HANTU MANA WUJUD!
*ayat yang pernah mencium lembut gegendang telinga aku suatu ketika dahulu.
dan aku mula save dalam micro chip otak aku : ok. hantu tak wujud. tak wujud.
dan seterusnya aku dah tak takut hantu. senang bukan?

ok. perhatikan ayat last perenggan kedua. ada unsur penipuan disitu. hakikatnya aku tetap takut hantu. SEDEH! eh, lek luu. baru intro ni. cite hantu nye kat bawah 

****
pada suatu malam jumaat keliwon...
 eh bukan, malam ni malam sabtu kan? entah. *pesen cakap sorang2*

masa tu dalam plus minus pukul 12am la. ade la sorang housemate aku ni duk kat sinki;gosok gigi.
tengah syok dia duk gosok gigi, tiba tiba ada satu kelibat lalu kat blakang dia. tapi dia tak perasan. lepas tu mungkin dia dengar macam pintu peti ais dibuka. lantas dia menoleh ke arah peti ais tersebut..
kemudian

"aaaaaaaaa!!" -heh. comel gila dia menjerit

kelibat tadi tu aku la baq hang.
cis! terkejut dekat aku rupanya. nasib baik tak terhempas bekas air kat tangan aku. yang aku heran nye, aku lalu kat belakang dia kot, takkan la bunyi tapak kaki aku pun dia tak dengar? ke...
woi, kau nak kata muka aku macam hantu ke ha?!
aku teka dia terkejut ngan rambut aku. wkwkwk (ok sakit gusi aku gelak centu)

kbye

Thursday, 13 September 2012

Orang Berbudi, Kita Bersuka Ria. eh?

Assalamualaikum..

jap. 30, 31, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12. ok, 14 hari=2 minggu
cuba teka aku kira apa? hikhok *bunyi ayam lekat biji cempedak*

fessofol, selamat hari raya, maaf sebab tak sempat balas jejak. nak kata bizi tak jugak.*bajet retis*
 cuma mood blogging kena rompak. penat turun naik mahkamah buat report. aik? 
jadah! kelaut.

ekceli 
amik henpon, turn on dictionary (english), then taip nombor tu

HIM! yes, him
|
|
|
|
|
|
|
V
sape dia ni? hewhew :p

sebab? 
dia HENSEM!
ehh. sebab ni
kbye

note: sebenarnya sebab abam retis ni bnyak kali buat aku rasa tergaruharu. thank thank thanks. sobs :')