!~THANKS FOR VIEWING~!

!~W.E.L.C.O.M.E~!
ini belog buruk dan berhabuk dan tak laku dan dan dan... kbai.

Sunday, 5 February 2012

Kitar Hidup Seorang Blogger. Camni eh? O.o

Assalamualaikum...

Dan dan. macam betul sangat kan Sheeee. ah nak muntah. kejap.
kat mana tadi? oh. kitar hidup seorang blogger ye dak? She tak tau nak buat tajuk yang sesuai sebenarnya. biasalah, BM pon FAILED! percaya lah kau dengan tipu daya She. 
tapi ade lah jugak lebih kuarng macam lifestyle seorang blogger. ah sudah lah. intro dah macam essay form 6.

heh. nak jadi blogger ni senang je. taip je ape ekau suko, tiap2 hari hupdate. nah, maka terciptalah seorang blogger. tapi nak pemes tu susah. ekau nak pemes Shee? borangan la ekau! hak tui hak tui
pemes mangkok ekau Jah, aku takde nye teringin nak pemes. aku nak ape yg aku tulis ni ade orang baca. terasa dihargai. gittew! padahal merepek meraban! mimpi lah Sheeee

dah dua perenggan lari topik. adeh. 
ni ha, liku2 hidup seorang blogger. penuh onak dan duri bak kata DBP;

1) kena kutuk/booo:
silap tulis sikit je kena kutuk. kompem derr. tulis pasal gepren/boypren? sat g orang kata desperate, nak menunjuk, budak2. pastu cuba kau pakai ayat2 camni. contoh "ini boypren shayer..baby shayunk cawngat2 kt bie aww..muach3!" hoh. kompem kena kutuk kaw2 punya. kalau org tu tak kutuk depan2, dia kutuk tengah2 ke tepi2 ke, belakang2 ke. heh
tulis pasal politik? kau kutuk parti A sat lg deme tu datang balik kutuk kau. silap2 masuk ISA. haha amekaw

2) nak kena attract readers:
kalau dah blogger picisan mcm She ni, ingat senang ke nak attract *betul ke aku eja ni? customer? eh. readers? nak kena blogwalk *klo catwalk takpe gak segala bagai, tinggal 'kuman2' kt situ, baru la dorg ni merayap balik nk pulangkan 'kuman' ekau yg tetinggal kt belog deme tu. 
pastu nak kena pegi ping entry baru tu dekat groups/pages blogger yg berlambak kt fesbuk tu. lepas tu kompem post korang kt situ kne spam link dgn manusia2 yg nak jd blogger tp nak ikut cara senang. perasaan bila kne spam link tu memey sangat SERONOKKKK okay! macam mintak kaki pon ade :O
mokcik ni pon kadang2 raso nak ptus aso pon hado jd blogger nih. eshh3

lagi? ah. setakat tu jelah dulu. aku membebel panjang2 bukan ade orang nak bace pong! byebye
nak amek gambar ni, g maen jaoh2 :D



1 surat layang:
hah. nak kutuk She? nah sila2 :P

writer:
-SHE-

7 comments:

Nadzmy said...

Haha..apapun mesti ada cabaran..baru menarik

zulhilmi tempoyak said...

dynda...fb ad x..??

tnye je...heee

Mr.She said...

@nadzmy
yeah dats rite.heheh

Mr.She said...

@tempoyak
fb tu ape? kahkahkah

O CIKTEDDY said...

being blogger..hmm,i just dont know why..haha

Edy Fee said...

kene ade mood nak berblog...edy pon nyaris berhenti dh

Mk Syahir said...

merepek is better than mencarut.. =)