!~THANKS FOR VIEWING~!

!~W.E.L.C.O.M.E~!
ini belog buruk dan berhabuk dan tak laku dan dan dan... kbai.

Sunday, 14 August 2011

HIPOKRIT Itu Perlu!

Assalamualaikum..
sedar tak sedar dah setengah bulan kita puasa. lepas tu raya. yeay! haha
lepas raya dh start kuliah, then xleh nk aktif sgt dh dgn blog.. ouh, poor my belog.. ceh!
ok, sila korang sekalian gelak sebelom dynda buat korang nanges. heh. meroyan je dynda.

hipokrit tu perlu ke? selalu kn bila ade kapel yg gadoh, mesti pernah keluar ayat ni:
"aku benci kau la! hipokrit! sanskrit! konkrit!" dan segala krit krit krit lg.
betul atau tidak?
ya betul!! segmen ini telah 'dimenangkan' oleh.... tuttt
ciss cisss cissskek kau dynda!

sape kata hipokrit x perlu? klo dlm bab lovey dovey ni dynda x brape sure la mnde tu perlu ke tak, tp dalam kehidupan, rasanya hipokrit sikit tak salah kan? perlu kan? tapi nak hipokrit pon biar berpada. depend on situation. dok gitu?
contoh?
dynda bagi contoh diri dynda sendiri la. nak bajet retis kejap ni cerita pasal diri sendiri!
boooooooo!!! ok cukup. jgn nk boooo banyak2.
bajet tak bajet. bukan kena bayar. klo meluat, menyampah,meloya dan segala gala me dot dot dot, sila pergi ke cursor, then klik close. ataupun sila ke blog2 lain yg beribu riban yg kompem2 lebih hebat daripada blog cikai ni. okeh? deal or no deal?
kalau bab merapu, 1 hari pon x habes dynda ni.

berbalik pada topik asal.
korang rasa kehidupan dynda ni macam mana? sape dapat teka dynda bagi doplosen. cepat2!
adakah korang rasa hidup dynda ni super duper happy ever after? macam fairytale? atau macam cinderella story?
tettt! lambat. nampaknya takde sape yg akn dpt doplosen dari dynda. tahniah! muehehe

hidup dynda kalau sehari tak gelak macam hantu mmg tak sah. tapi, betul ke dynda happy sehappy gelak hantu dynda tu? jawapannya tak.. hidup dynda hampir2 dengan cinderella story, tp bukan cinderella story. dynda kehilangan orang yg sgtsgtsgt berharga, yg sgtsgtsgt dynda syg. sape? cuba teka. lepas tu kena hidup dengan step mom. bayangkan? hmm.. pendek kata, ketawa dynda tu pengganti nanges dynda. boleh gitu? 
kawan dynda pernah ckp, dynda hipokrit sbb tak pernah nk tnjuk perasaan sbenar dynda. tapi salah ke? hipokrit utk jaga hati org2 sekeliling, biar mereka happy, n dynda bahagia tengok mereka happy :')
tak salah kan? so, klo mcm tu korg rasa hipokrit tu perlu atau tidak?
renung2kanlah... sekians :')


p/s utk incik kekasih:
sape kata saye x hipokrit? hek :')

18 comments:

Run Away said...

setiap owg mesti ada sikap mcm tu..cuma keterlaluan atau tak...tapi ada juga yg tak nak nganku...;d

Niena Pengembara Ilahi said...

kekadang hipokrit itu jgak perlu, hipokrit bukanlah perkataan yg keji.. kot?

Eyca Lyn said...

nice post dynda...hipokrit tu perlu utk menjaga hati org...u r strong girl ! ^^

Cik Bell said...

betul tuuuuuuu~
hipokrit tu xdelah salahnya..tapi kena lah sesuaikan dgn org dan keadaan persekitaran..;)

sifu im said...

dlm lovey mesti la kena ade hipokrit..hehe

Dynda said...

@run away
yep, cket2 bole, bnyk2 x bole. hek :')

Dynda said...

@sis niena
betol3..tp kadang bole jd keji gak. KOT. hehek :))

Dynda said...

@eyca lyn
yeah, tq darl.. n__n

Dynda said...

@cik bell
pandai pon. hek :')
nah amik doplosen :P

Dynda said...

@sifu
gitu ek? heheh >.<

kura said...

bukan main syok kau merpek dynda. haha..

wuh. aku hipokrit tang hensem2 je. sbb aku buruk, tp aku selalu photoshopkan diri jadi ensem. fuhh! huahuaa

hidup dgn step mom? ooo..

Niena Pengembara Ilahi said...

:)

kaizen said...

hipokrit itu perlu biler berhadapan dgn org yg kite syang....

Dynda said...

@kura
merepek sbb xnk org mnanges2 bce entry sedih aku ni. choi! haha

eleh..ko nk aku puji kan? ko hensem la kura. aww.. >.<

ho la, step mom. dpt bygkn? =.=" huh

Dynda said...

@kaizen
camtu ke? hiks :D

syrupmasin said...

hai kehidupan seperti cinderella :P

Dynda said...

@syrupmasin
kn dh ckp tu, bukan cinderella story.. heh :D

Niena Pengembara Ilahi said...

:D