!~THANKS FOR VIEWING~!

!~W.E.L.C.O.M.E~!
ini belog buruk dan berhabuk dan tak laku dan dan dan... kbai.

Sunday, 7 August 2011

BERTUNANG: Perlu atau Tidak?

Assalamualaikum..
ok lets proceed to the topic. *lol. macam buat presentation pulak
ok2.. dynda tahu, bace tajuk tu pon dah ramai yang akan kata dynda mengong! takpe, cakap je ape pon, dynda tak kesah. yang dapat dosa tu org yg mengutuk kan?-sila tepuk tangan utk mereka
mari berjimba! whoops.
bertunang tu sunah nabi eh?
*sudah gaharu cendana pula-petikan daripada DBP
meme ae.. 
eh, tapi dynda baru tahu je yang bertunang tu sunah nabi. oo emm jieyyy~! dynda!
ye saye? oh, mmg ilmu dynda cetek pon. masalah korang ke? bukan. masalah dynda la kan.
 nak tolong sekolahkan dynda? boleh! dgn syarat free of charge. berminat sila hubungi saya.
hmm.. aku dah cakap dah mesti melalut tak semena. nak buat cmane? taknak bace pegi main jauh2.

dah, jom berdiskusi. kalau la betul bertunag tu sunah nabi, maknanya kena buat la ye? tak semestinya kan? tapi kalau buat dapat ganjaran la kan? kan? kan ke tak kan ni?
tapi kalau dynda kan, dynda rasa dynda taknak bertunang. opss.. why? sebab takut. nanti kang, bertunang denagn orang lain, tapi kawen dengan orang lain. apa crita? maluuu. satu kampung heboh. mana nak letak muka? takkan nak pakai mask otomen pulak bila keluar rumah kan?
tapi kalau kawen terus pun, ade guarantee boleh kekal ke dynda? 
errr.. err.. xtau2. korang tolong jawabkan boleh? babai ;)

bila incik kekasih nak datang melamar? >.<

10 comments:

Niena Pengembara Ilahi said...

bertunang tu tak wajib, sebenarnya dlm islam bertunang ni proses perkenalan antara pasangan tu...mana ada couple2 ni, masa bertunang tu jgak kte kna la wat istikharah, jgn takut kalau putus tunang..


:D

zulhilmi.tempoyak said...

kawen tros bleh kn...;p

miss dynda said...

@niena
hehe, takot la klo ptus tunang..mlu lg >.<

miss dynda said...

@zulhilmi
ingatnye nak kawen trus la. hiks! :P

kura said...

boleh je kekal klu jodoh pnjg. kn dynda kan? hahah

miss dynda said...

@ha,btol la tu kura. hoho

Cik Domo said...

yeah!! incik kekasih sila melamar+meminang+akad nikah sekali..ye tak cik dynda..hehehe....


smg cepat2 korang disatukan ;)

intanurulfateha said...

tak kisah mane2. tp pd kite, kite nk bertunang dlu. nak rase alam pertunangan mcmne.

rmai org ckp, takut putus kalau x tahan dugaan. tp kalau da kawen pun, bole cerai kan?

so sumenye depend pd diri sndirik utk mencorakkannye :)

miss dynda said...

@cik domo
hikhik. btol3.. amin.. :')

miss dynda said...

@intanurulfateha
tunang nt jgn lupe jemput! :P