!~THANKS FOR VIEWING~!

!~W.E.L.C.O.M.E~!
ini belog buruk dan berhabuk dan tak laku dan dan dan... kbai.

Sunday, 21 August 2011

Attention! Bloggers Please Take Note


Assalamualaikum..
tajuk tu saje nak kasi meriah! marah? ok, ini serius..
ade haiwan dalam bahaya~
heh. nak cakap pasal perangai segelintir blogger ni. rasanya benda ni penting kot. (bagi dynda la)

PERANGAI ATAU SIKAP BLOGGER YANG PERLU DIKIKIS
1.MENIPU
menipu cmane? dah dye punya belog, sukahatijantunglimpa dia la nak gebang ape pon. tak gitu cik dynda? hello, moshi2.. menipu di sini bermaksud camni. contoh, bila kita post link dkt group blogger yang berlambak2 macam joget lambak dekat fesbuk tu kan, mesti ade punya yang komen dkt link tu cakap camni 
"follow saya balik, saya dah follow awak"
maka bila dapat pesanan macam tu, aku pon tak sampai hati la jugak klo xnk follow. then dgn selenga nye aku terus ke belog dia, then follow. bila check2 balik kat blog aku, "eh! takde pon dye follow aku??"
haa.. dynda tak marah pon, tapi klo kena dekat blogger lain, mungkin ade yg marah. KOT
perlu ke sampai nak menipu macam tu? tu desperate namanya. klo nak sangat org follow, ckp la leklok. x payah nk tipoo2. ha, kn dh panjang aku membebel.

2.PAKSA PAKSA ORANG SURUH FOLLOW
heh. lebih kurang dengan yg atas jugak ni, tapi lain sikit. selalu jumpa kat shoutbox macam ni 
"dh follow awak, follow saya balik tau!"
eh, salah ke pesan macam tu? bukan salah, tapi agak x berkenan dengan pesanan2 sebegitu. kn dynda dh ckp, tu haaa, kt bwh header tu 
"will hit u back-what u give, u'll get back" 
maknanya klo mike tu pollow awok, pandai la awok ni pollow mike balik.. klo mike tu dtg jenguk je awok ni, awok pon akn jenguk jgk mike balik.. klo berkenan, awok akn pollow mike skali. bior le mike tu idok pollow awok pon. asal awok suke, awok pollow.heh

oh oh. ok dah abes membebel. dua perkara tu je yg dynda nak membebel nye. yang baik jdkn panduan, yg buruk tu khilaf dynda sendiri la. macam buat ceramah pulak
eh, jap2
haa, lagi 1, dynda nk buat pengakuan maut di sini. bahawasanya saya miss dynda binti mr.kanda tidak akan memollow belog2 budak bawah umur yg post entry tah hape2 n takde motif langsung. 
contohnya2 entry nye:
1. ariew niew ta pegi cekowla
2. eee..ta cuwkew ngan jantan tuew, cewlawkew!
3. diew ta shayang akuh laa.. cewdey
4. mak itew mawah itew. mencik! mencik!
...dan yang sewaktu dengannya la.. again, dynda takkan follow. pesan la doploh juta riban kali pon, dynda takkan follow. ayat2 dye tu bleh buat makcik sbelah rumah pak dolah seberang sungai tu muntah okeh. nanti sungai tu jadi kaler hijau, dh x bole aku nak pergi buat terjunam bebas kt situ! >.<

nota kaki dan tangan dan jari:
-nama, latar tempat dan latar masa adalah rekaan semata2
-ade yang terasa ke? maap maap maap! SILAMAT HALI LAYEW.. (^_^)")
-org lain dah eksaited nak raye, aku?? hmm.. =.="

19 comments:

Akito Boron said...

perangai ni jgn kikis sikit2, hapuskan terus!

Dynda said...

kot la ade yg bebal, kne kikis sikit dmi sikit jugak la. hoho

Niena Pengembara Ilahi said...

a'ah.. kalo bebal sgt kena kikis dlu.. sblum tu kena rendam kasi bengkak dlu hehe

Dynda said...

haha, btol tu sis niena. klo perlu, pkai clorox. then sental pkai berus besi. hak3

Edy Fee said...

yang pasal follow tu..mungkin line poblem kot...dia dah klik button follow but system may bew

Mohd Hakimi Zulkifly said...

hoho..nice one dynda..mhz sokong..hoho

Touya K II said...

Walaupun aku tak follow blog ko tapi aku follow blog ko . (faham tak ?)

syrupmasin said...

kikis..kikis :D

zulhilmi.tempoyak said...

tp kn...kitew skew awk...
hahahaha
menci2 nye..hahaha
geliw den..haha

Dynda said...

@edy
mybe yes n mybe no.. heh

Dynda said...

@mhz
ngee.. naseb ade yg sokong :'D

Dynda said...

@touya
aku rasa aku tak faham, tapi aku rasa aku faham. boleh gitu??

Dynda said...

@syrupmasin
kikis pakai sirap yg masin, gerenti cepat hakis. HAHA

Dynda said...

@tempoyak
euww.. gewliw itew dengaw aw! buerkk! ahaha

kura said...

lepa ni nk posting entry, buat tajuk gewwdiwkk gewwdiwkk lerwww.

pastu dynda mesti unfollow ye? sampai hati? hahaha..

merepekk dynda merepekkk haha.

Dynda said...

@kura
jp lg unpollow teros! suke?? len kali jgn buat lg tau, nt mak marah. hakhakhak

kura said...

yela makkkkkkkkkkkkkkkk! hahaha

Dynda said...

hahaha. OMG OMG sejak bile aku jd mak2 ni =.="

kecik BESO said...

camner ley jadi cam ni.. ade ke org cm tu