!~THANKS FOR VIEWING~!

!~W.E.L.C.O.M.E~!
ini belog buruk dan berhabuk dan tak laku dan dan dan... kbai.

Thursday, 21 June 2012

Stress Reducer

Assalamualaikum..
heyyo heyyo. lama wa menyepi bukan?
menyepi? 
peliss lah. hidup wa sikit pun xde ruang kosong  untuk merasai sepi. hidup wa semenjak patbelas menjak ni riuh rendah dgn esaimenS + testS + presentationS + reportS + quizS
*S melambangkan plural yee anak2 murid sekalian~

maka stelah menge'failed'kan diri dalam 3 'ketul' testS, dengan 'bangga'nya aku ingin 'membanggakan' diri menerusi entry ini. bajet bizi tapi test failed jugak. bang*** kau syida. ops.
ohh! usah bimbang. takkan lari topik punya. cuma perasaan sekarang ni nak membebel panjang lebar sikit. mohon baca dengan hati yang terbuka. hati tertutup pun takpe lah asal mata terbuka. -_-

ok, tips perrrrrtama.
tips ape? bace tajuk la woi!

amboi besau gedabak pulak gambau :3

tips pertama ye, bukan tips malam pertama.
pertama, PANTAI. yes, pantai. cari pantai cepat. kenapa pantai? pergi usha orang dating la, ape lagi! wakaka. 
pale otak dia. pantai tu sedikit sebanyak dapat bagi ketenangan pada kita sebenarnya ye ye. tak caya? cuba lah.

next! tips kedua
PUNCAK GUNUNG.
yee. yang ni berrr suka. sebab aku perasan yg dia selalu hupdet entry pasal mendaki gunug rajah la, gunung gajah la. eh?
yeee. kalo stress, pegi daki gunung. make sure x pengsan d tengah perjalanan. sampai d puncak alam gunung, cuba jerit sekuat hati. nak cakap "aku failed 3 'ketul' test!!!!!!" pon buleh. kahkah. tak lucu pun :3

tips ketiga
BLOG
yes, bila tension, hupdet la blog. tulis segala benda yg kau rasa tu kat blog. nak luahkan xde sape nak dengar. ni untuk forever alone macam aku jelah. pastu kena kutuk. wakaka

tips keempat
TERJUN LOMBONG
yaaa. ni lah dia tips yg paling berkesan abad ini. mana la tau terjun lombong tu tetibe jumpa emas ke, bijih timah ke, kaya woo. kalo tak pun, orang akan cakap camni "arwah tu baik orangnya~". lagi power. hilang terus stress tu, sebab dah hilang nyawa. bang*** nye syida.. o_O

tips kelima
sila search internet atau jumpa kaunselor untuk bertanya pendapat bagaimana untuk reduce stress anda. kerana? kerana tipsss di atas adalah hampagas semata mata dan semata dua mata. sekian terima kasih. byebye.

#SABTU NI TEST LAGI. SEMOGA TAK FAILED. kahkah.

34 comments:

iqa said...

gua kan beb
kalau stress ke apa,gua lg suka
release tension kt blog.
gosip dgn member maya.phewww
lama xjumpa kau.hahaha

Zul De Alexis said...

pasal tips lu yg num 3 tu wa rasa kalau wa try satu habuk pon tak tertulis kat blog..otak wa beku ja..ahahaha

Mr.She said...

@iqa
same la babyyyy~! kahkah. tapi kan, kalo pantai tu blakang umh je, wa pilih pantai lagi. wakaka

Mr.She said...

@zul
yela abam zul, sbb lu tahu melukis katun bogel je kt blog lu tuu. opss. kahkah

kura said...

yeee. gunung gajah kau la ye cik sheeeeeee! hahaha.. haaa jom naik gunung jom!

hairy said...

kalo stres saya makn..pastu tdr...haha

Mk Syahir said...

wah..wa paling suka tips yang keempat tu..lombong tempat wa banyak lintah..ngeri woo..ilang stress poreber -__-'

Mr.She said...

@kura
wakaka. ah. aku takleh weh, aku takut pacat! >__<

Mr.She said...

@hairy
pastu bangun stress balik. hewhew

Mr.She said...

@mk
serius?? wa ingtkan terjun lombong ni sonok. kalo cmtu la rupanya, wa rela lagi tangkap lipas, kumpul buat koleksi -___-"

syafiqakarim said...

hahah kalau kannnnnn
aku gitu.kdg bawa gitar g tasek feeling sengsorang -.-

mcm forever alone pun ada T.T

Fadzmie Mohamad said...

Lepak tepi laut pun stail jugak. Haha.

Suhami Ahmad said...

aiyo tips2....menyeramkan...takpo Cah, usaho laie...gagal sekali bukan bermakno gagal selamonyo

Mr.She said...

@iqa
ala.. forever alone pun not bad wut.. nk buat pape pun suka hati je x pyh nk pk prsaan org lain

Mr.She said...

@fadzmie
tepi laut ke tepi pantai? :D

Mr.She said...

@suhami
sedihhhh la atok.. sobs!

zulhilmi tempoyak said...

dah penah buat sume.. tp suma x jd..huhuhu

Mr.She said...

nampak bonau tipu nye tempoyakk. dh penah terjun lombong eh? tiputipu :3

syairahmohdanuar said...

ahak.suka tips yg terjun longkang x)
n suka yg panjat gunung tuuu :DD
p/s : sy pon busy.sobs~

Liyana Izzati said...

Hahaha. Terjun lombong ialah cara yang paling berkesan. Yeahhhh!

Ardini Izzati said...

Haha. Masalahnya stress tu rasa nak hempuk je laptop ni macammana nak hapdet blog? Bagaimanakah?? Hahaha :D

Mr.She said...

@syairah
err. err. terjun longkang? hewhew :P

Mr.She said...

@liyana
pernah cube kah? kehkeh

Mr.She said...

@ardini
wakaka. hempuk dulu. kalo x rosak, bleh la hupdet blog lepas tu. hehe~

syAzAnA said...

saya sukaaa semua tips tu kecual terjun lombong. HAHAHA.


chaiyokkkkkK!

followed. :)

inche hlovate said...

terbaik punya tips ni..Pntai tu aku selalu la juga buat.. dok usha couple2 wat ape haha

Hasrina said...

panjat gunung tu best api tak mampu, panjat bukit pun okaylah

Boni JLL3 said...

puncak gunung!! teringin nak ke puncak gunung sebab situ sangat2 dingin..sangat2 dapat buat hati rasa tenteram.

p/s : I Miss U too!!! hehee

Mr.She said...

@syazana
wakaka. ala, mane tau dapat emas :p

Mr.She said...

@inche
amboi kau jah.. kemain yek! kahkah

Mr.She said...

@hasrina
panjat bukit mampu la yek? ade pengalaman? wakaka :P

Mr.She said...

@bro boni
ha jom, buat aktiviti tawan puncak gunung bersama bloggersss. wakaka. berangan :3

yayay! abam boni rndu kiteee. wakaka

Encik Atan said...

chantek!panjat gunung.....bhahaha

Liza Razak said...

tips yang berguna ni..hehe